Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tanácsolnátok, hogyan...

Mit tanácsolnátok, hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Tudom, rengeteg kérdés volt már kiírva és talán ez is egy lesz a sok közül, de annyi választ olvastam, hogy kiírom, hátha sikerül összerakni valamit, mert sajnos teljesen kezdő vagyok edzés-diéta témakörben.

Kb. 3-4 évvel ezelőttig megvolt a napi mozgásom, sportoltam, így nem volt gond a súlyommal. Nem voltam az a kifejezett izmos alkat, a 179cm magasságom mellé 65-70 kg között mozogtam. Sajnos megszűnt az edzés és ezzel kb. egy időben elkezdtem dolgozni: irodai munka, mozgásszegény környezet elkezdett nyomot hagyni rajtam. Sajnos most 85kg körül mozgok, ami egyáltalán nem tetszik és tenni szeretnék ellene, viszont a munkaidőm nem fix, ezért rendszeresíteni eddig nem sikerült semmilyen edzést. Ehhez kérnék tanácsokat.

Előre is köszönök minden segítséget!

2018. febr. 26. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az alapja mindenképpen az étkezés.

Kalkulátor segítségével ki tudod számolni, hogy az életmódod mellett mennyi energiára van szükséged napi szinten fogyáshoz. Ezt érdemes tartani. Kicsi idő mire megszokod, mert a pontos eredmény érdekében érdemes mérleggel lemérni, hogy miből mennyit eszel és annak alapján kiszámolni, hogy mennyi kalória. Az étkezésedben minimalizálni kell a cukor és fehérliszt fogyasztást és érdemes legalább megfelezni a burgonya és rizs fogyasztást. Fontos a sok folyadék,leginkább víz formájában.

Nem kell edzőterem a mozgáshoz. Egyedülálló anyaként csak vágyom arra, hogy teremben edzhessek. :) De nagyon jól haladok itthon is. Van egy sima taposógépem és szobabiciklim. Továbbá erősítő és aerobik edzéseket csinálok videoról. Január 6-tól 5 és fél kilónak intettem búcsút, pedig nincs nagy feleslegem.

Sok sikert!

2018. febr. 27. 05:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Akkor el is kezdek tervezgetni és bele is vágok így. Talán a folyadékkal lesz a legnagyobb bajom, napi ~1 liternél többet nem nagyon szoktam meginni. :)
2018. febr. 27. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen.😊

A folyadékot úgy a legkönnyebb betartani, ha minden órában egy pohárral iszol. Pár nap alatt úgy rászoksz, hogy hiányzik, ha nem iszol eleget.

2018. febr. 27. 11:40
 4/5 anonim ***** válasza:

A folyadékot én úgy oldom meg, hogy reggeli mellé teázok, bent a munkahelyen teázok (természetesen cukor és édesítő és minden nélkül), és vettem egy szívószálas bögrét is, az munkahelyemen mindig ott van mellettem tele vízzel, és munka közben szörcsölgetem.

Én se járok edzőterembe, pedig lehetne rendszeresítenem, mert mindig ugyanakkor végzek, de sajnálom rá a pénzt, amikor a mozgás ingyen van. :) Komoly mozgásra nem kell gondolni, csak nagyokat sétálok, akár több megállót is nem tömegközlekedéssel teszek meg, hanem gyalog. Eddig -6 kg december eleje óta.

Nekem is a kalóriaszámolás segített a legtöbbet.

2018. febr. 27. 16:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát, akkor nincs más hátra, mint előre :) És gratulálok mindkettőtöknek az elért eredményekhez! :)
2018. febr. 27. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!