Hogyan kezdjek bele a fogyásba? Mit tanácsoltok? 20/L
161 cm vagyok. Jelenleg 55kg.
Azt kell tudni rólam hogy mindig is rengeteget sportoltam. Akkor ilyen 57kg körül voltam. 1,5 éve viszont abbahagytam a sportot ( időhiány miatt és mert túl izmosnak láttam magam, túl vastagnak a karjaim/lábaim).
Ez alatt a 1,5 év alatt nagyon megváltozott a testem. Felső testem nagyon vékony lett, viszont az alsó testem maradt ugyan olyan. Még így is arányos maradtam szerencsére.
Most viszont úgy döntöttem, végre szeretném elérni az álom súlyt a 48 kg-t, de nem tudom hogyan kezdjek neki.
Ja még annyi, hogy a legtöbb amennyi eddig voltam az 58kg, a legkevesebb azthiszem 53kg.
Nyilván fognod kell valami jó étrendet, kalóriadeficittel. Edzeni sem árt újra, én tuti rámennék felsőtestre (fogyás után tömegelnék, mert addig sok izmot nem várnék, ugyebár).
Legyenek jó kis fehérjeforrásaid, egyél rendes mennyiségű zöldséget, sokkal többet így általánosan nem tudok írni, max. hogy előnyös, ha kerülöd a feldolgozott ételeket, cukrot, rágcsákat (bár milyen rágcsa, mert némi olajos mag teljesen OK lehet). A kalóriamennyiséget csak kitapasztalni lehet, de a te súlyoddal 1300-1500 kcallal indítanék, ha nem vagy nagyon aktív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!