Hogy kezdjek bele a fogyásba? 156cm 59kg vagyok.
Görgess a végére, ha nem érdekel az 'élettörténetem'. :DD
-----
Sziasztok!
12 éves korom óta le akarok fogyni. Mindig beleírtam a naplómba, hogy akkor most fogyni akarok. Ez sosem valósult meg.
Jelenleg 16 éves vagyok. Új iskolába mentem, ahol van egy fiú, akinek meg akarok felelni. Nem szerelemből, csak, hogy az ő társaságukba lehessek.
Tehát most eggyel több okom lenne, hiszen eddig nem volt elég, hogy magamnak akartam megfelelni.
Óvodás korom óta folyamatosan sportolok, utóbbi években küzdősportot űzök.
Heti 3-4 alkalommal.
Viszont egyre csak híztam, hiszen általában mikor rossz kedvem van(sokszor) itthon eszem. És akkor úgy vagyok vele, hogy kit érdekel az alakom...stb.
------
A lényeg, hogy mivel sokat sportoltam így van rajtam izom is, erős vagyok, viszont háj is. A combom és a fenekem nagyon nagy.
Rosszul érzem magam a bőrömben.
Futni futottam egy időben(edzés mellett végül elhagytam), de nem szerettem. Túl monoton volt.
Mi motiváljon, hogy ne egyek annyit, ami nyilvánvalóan hízlal?
Hogy kezdjek bele?
Motivációt már írtál, ha ez sem elég, nem tudunk neked újakat adni.
Viszont ha jó irányban váltasz életmódot, akkor nem kell sok motiváció vagy akaraterő, hisz jól fogod érezni magad, akár még enyhe kalóriadeficitben is.
Rossz kedv esetén inkább igyál egy finom teát (egy rendes teába ízesítés sem kell), halgass zenét, menj el sétálni... Akkor egyél, ha enned kell, nem unalomból, rosszkedvből, vágyból. Néha az is belefér, de óvatosan.
"Akkor egyél, ha enned kell, nem unalomból, rosszkedvből, vágyból."
Szerintem is itt a megoldás kulcsa. Ha mégis rádjön az ehetnék, akkor csakis nyers zöldséget, gyümölcsöt! És úgy általában figyelj rá, hogy viszonylag kevés legyen a szénhidrát és a zsír! Azt ugye mondanom sem kell, hogy semmi üdítőzés, chipsezés, és sütit is csak vasár- és ünnepnapokon, akkor is módjával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!