Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki lefogy annak megjön az...

Aki lefogy annak megjön az önbizalma?

Figyelt kérdés

Sokszor akartam már fogyni, eddig sikertelenül.

Most komolyabban el akarom kezdeni, étrenddel is.

Mindig úgy gondoltam, ha jó lenne az alakom, fel mernék venni másabb ruhákat is, ujjatlan felsőket, nem csak sima pólót, esetleg máshogy merném fogni a hajamat, nem csak leengedve(Ez így sokat takar, önbizalmat ad), fülbevalót hordanék, most úgy érzem, mintha nekem nem lehetne.

Vagy jobban szóba mernék állni emberekkel, könnyebben tudnék barátkozni, nem szégyellném magam annyira.

Ez tényleg így van? Veletek így volt? Vagy ez nem ettől függ?

2018. febr. 18. 14:13
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Van összefüggés, persze nemcsak ettől függ. Az én önbizalmamnak eléggé mindegy, hogy van-e rajtam 30 kiló plusz (de 100 az már lelombozna, bár akkor is inkább az egészségem miatt aggódnék s az zavarna, hogy nem tudok hegyen túrázni). De van, akinek nagyon sokat számít ez (nyilván valamit még nekem is, csak nem sokat).
2018. febr. 18. 14:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Akadályozni nem akadályoz a súly fizikailag.
2018. febr. 18. 14:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen projekt, amit sikeresen megcsinálsz, növeli az önbizalmad. A fogyás is lehet ilyen projekt. Javaslom, hogy tartásjavító gyakorlatokat is keress, az is segít a jó kiállásban.
2018. febr. 18. 14:41
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ. Ha egy duci/teltkarcsú (=arányosan "nagy") lány rendszeeres sport nélkül fogy le rövid idő alatt, éhezteti magát, akkor ugyan 1-2 hónap alatt elérheti az álomsúlyát, mégsem lesz jó alakja. Ezt hívják skinny fat-nak, amikor valaki sovány, mégis zsíros, nincs rajta izom, ezért nincs alakja.

Két, semmi mozgást nem végző ember közül az néz ki egészségesebbnek, akin 5-10kg felesleg van, nem az, akin egy deka izom sincs, hulla fehér, állandóan fáradt, képtelen koncentreálni.

2018. febr. 18. 15:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez nem olyan egyszerű. Én lefogytam, meg is dícsértek miatta, de önbizalmam sincs több, inkább zavarba jövök, ha dícsérnek miatta. Én soha nem szerettem, ha az alakomat idegenek méregették, ez egy nagyon nehéz dolog, mert szeretek edzeni, meg egészségesen kinézni, de nagyon zavar, ha bámulnak. Ezért direkt bő pólót, bő nadrágot hordok edzésre is, soha nem vennék fel feszülős pólót vagy legginset.
2018. febr. 18. 16:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen sokat segít az önbizalmon. Én fogytam az elmúlt pár hónapban 6kg-ot és sokkal jobban érzem magam azóta. Bár még mindig hátra van 3kg azután pedig a keményebb edzés.Szóval azt akarom mondani azelőtt folyton dagadtnak és rondának láttam magam,lemondtam programokat stb ( nem voltam elhízva nagyon,de azelőtt kifejezetten sovány voltam és erre híztam kb 10kgot ). Mióta fogytam többször megyek emberek közé ,nem gondolom azt,hogy mások kövérnek látnak,új ruhákat veszek stb. Persze néha még elégedetlen vagyok,de bele gondolok,hogy hol tartottam tavaly akkor örülök ,hogy azért most már sokkal jobban nézek ki.
2018. febr. 18. 18:55
 7/10 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

depressziót is okozhat.

Ismertem egy lányt, aki nagyon nagy súlyfölöslegtől szabadult meg, és nagyon csinos lány lett... viszont felkerült a férfiak radarjára is, amivel nem tud mit kezdeni. A flörtölések, beszólások, hogy keresik a kegyét. Benne azt erősítette csak meg, hogy mindegy milyen ember, mert mindenki csak a húst veszi észre rajta, és ettől depresszióba esett.

Szóval ki, hogy dolgozza fel.

Nekem nem volt releváns az alakváltozás. Büszkeséggel töltött el, hogy meg tudtam csinálni, de odabenn semmit nem változtam, ami számomra hangsúlyosabb.

2018. febr. 19. 10:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és gratulálok, hogy sikeresen lefogytatok!:)
2018. febr. 19. 14:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Én közel 30 kilót fogytam, nem lett önbizalmam, mert az arcom ugyanolyan csúnya maradt. Bár lett barátom, de így sincs önbizalmam.
2018. febr. 21. 11:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Az viszont tetszik, hogy az ismerőseim dicsérnek, hogy milyen vékony lettem, és a boltokban mindig kapok magamra csinos ruhákat, az eladók is megjegyzik, hogy milyen vékony vagyok, biztos jó lesz rám a kisméretű ruha, azóta sokkal kedvesebbek velem.
2018. febr. 21. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!