Fogyás szempontjából mennyi hiit edzés ideális egy alkalommal? 25-30 perc elég? Vagy több kell, hogy elég hatékony legyen? (bővebben lent)
Hát nagyon kétlem, hogy egy rendes intenzitású HIIT edzést 40-50 percig tudsz csinálni majd. Mármint cáfoljatok meg, de ugye ennek az a lényege, hogy viszonylag rövid időn belül, magas intenzitású, így magas pulzuson nyomasd a gyakorlatokat, ha intervallról beszélünk, akkor intenzív szakaszokat rövid pihenőkkel felosztva. Így elvileg az a célja, hogy gyorsan üríti ki a tested az energia raktáraidat az izmaidban, amit majd saját anyagból (zsírból) kell pótolni, plusz próbálja nyugalmi állapotba visszahúzni a felpörgött pulzust stb.csak elvileg a hosszú, közepes intenzitású aerob mozgások nagyobb izombontó hatása nélkül elvileg.
Így nézve nem szükséges a HIIT edzések hosszúságát nagyon kinyújtani, hiszen ez az egyik alapismertetője, hogy nem hosszú, de intenzív. Ha kevésnek érzed már amit most csinálsz 30 percben, akkor inkább a gyakorlatokat nehezítsd vagy az intenzitást növeld szerintem.
Azért mellé tenném, én HIIT edzéseknél 15 perc után a tüdőm köpdösöm, 25 perc után meg már lassan mentőt kell hívni.:D
Hát az inkább csak interval training, men HIIT akkor. Én heti hatszor csinálom a HIIT órákat, edzővel, íme egy példa:
Bemelegítés 2x3 perc: futás, fellépegetés, térdemelés, felülés váltogatva 45 másodpercenként.
Edzés két kör, kb. 30 perc, pl:
Sprint - mid push - Sprint
Fekvőtámasz tapsolva - box jump squats - fekvőtámasz
Kitörés súllyal egyik oldalra - burpee - kitörés másik oldalra
Ezeket mind 45 másodpercig, kétszer.
Challenge: 150 jump squats
Levezetés: 3-5 perc nyújtás.
Pihenés 1 perc max a nagy szettek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!