Napi 6 km sétától fogyhatok?
Alig. Láttál már elhízott pincért? Mert rengeteg van. Egy pincér pedig átlag napi 8-10km gyalogol.
Valami intenzívebb mozgás hatásosabb.
Nekem heti 70 km (tempósan és hegyen) sem ért semmit e szempontból, amíg sokat ettem... Utána pedig egy csomót fogytam kb. mozgás nélkül (amit persze nem ajánlok, hiszen az egészséges élet része a mozgás és számos előnye van), mert akkor kevesebbet ettem.
Segít valamicskét ennyi kis séta, de csak párszáz kcalt. A fogyásod azon fogsz múlni, hogy a kalóriaigényedhez képest mennyit eszel. A "nem sok" nem mond semmit. Amennyivel én fogyok, azzal van, aki nem.
Ha tempós/erőltetett gyaloglás, mellette lecsökkented a minimumra kalória bevitelt, akkor igen, fogyhatsz, de ez főleg a kaján múlik.
Viszont ha heti 2-3x séta helyett futnál, az azért jól rádobna, esetleg egy kis erősítés és pár hónap alatt álomalakod lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!