Minden cukorbeteg kövér?
Nekem egyik osztálytársam 8. óta cukorbeteg, naponta inzulinozza magát, és elég vékony. Rövid idő alatt fogyott 10 kilót, pedig nem volt kövér.
Anyu is cukorbeteg, de ő nem ennyire, hogy inzulin kelljen, bár gyógyszert neki is írt fel a doki,hogy szedhetné de nem szedi. Ő volt ducibb is, vékonyabb is, az étkezésétől függően.
Nekem is figyelnem kell, hogy ne legyek az.
én cukorbeteg vagyok, normál súlyú.
- nem a sok cukor fogyasztásától lesz vki cukorbeteg.
- van összefüggés a súly és a cukorbeteg állapota között, de nem úgy, hogy aki kövér cukros, aki sovány védett. Egyeseknél úgy veszik észre, hogy cukorbetegek lettek, hogy váratlanul lefogytak, másoknál a fogyásra való képtelenség jelentheti a figyelmeztetést.
- mindazonáltal hallgass a háziorvosodra, és ne egyél vacak kajákat, mert annak hosszútávon mindenképpen van egészségügy kockázata, akár diabetes, akár nem. Lehet fogszuvasodás, rossz bélműködés, aranyér, epekő - kismillió dolog.
17:37
ha anyukád cukorbeteg, tablettára állították, de nem szedi, azzal sajnos, rosszat okoz magának. Annak adnak gyógyszert, akinek már önmagában nem elég diétáznia. Ha ő nem is nagyon diétázik, gyógyszert sem szed, valószínűleg állandóan magas lehet a vércukra - ezzel pedig károsítja a szervezetét. ha rendszeresen mérné a cukrát, látná, hogy hol tart vele (és kicsit talán össze is kapná magát az értékektől, amit lát).
Én csak bátorítani tudom, hogy nézzen szembe a betegségével, és vegye fel vele szemben a kesztyűt. Attól még cukorbeteg, hogy nem vesz róla tudomást...
Megőrülök attól, amikor azzal riogatják az embereket, hogy a sok édességtől majd cukorbetegek lesznek.
Ha pedig mindezt ezt orvos teszi.... no comment....
Nekem a fiam cukor beteg, és voltak itt már hasznos és okos válaszok, de persze nagy butaságok is.
Ha valaha cukorbeteg leszel, az tuti nem attól lesz, hogy mennyi édességet eszel.
Persze mindezek mellett én is az egészséges táplálkozásra ösztönözlek!!
ma 17:36:
Nincs a családban senkinek cukorbetegsége, az alakom pedig nagyon jó, pont ezért eszem ennyi édességet és ezért félek az elhízástól. Vérképlet alapján mondta, hogy hajlamos vagyok rá, ill. kérdezte, hogy miket eszem. Szinte minden nap McDonald'sban és KFC-ben eszem, napi 1-2 tábla csoki tuti plusz 2-3 túrórudi, fél doboz fagyi,5-6 kicsi csoki, 3-4 Pöttyös Guru, stb, stb. Plusz még a sós dolok. ha itthon vagyok akkor folyamatosan eszem, vmit mindig nassolok. A szüleim is sokat esznek, de nem ennyit mint én. Anyumon vagy 3-4 kg felesleg, apum pont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!