Minden cukorbeteg kövér?
Figyelt kérdés
Össze-vissza étkezem és azt mondta a háziorvosom, hogy ha továbbra is ennyi édességet eszem, akkor majd cukorbeteg lehetek. Én pedig nagyon félek az elhízástól, bár a szüleim vékonyak. Még csak 19 vagyok. Amúgy tényég rengetek édességet és más egészségtelen ételt eszem.2010. jún. 6. 16:27
1/25 anonim válasza:
A fenti kérdésre válaszolva: egyértelműen NEM
2/25 anonim válasza:
Nem minden cukros kövér. Az én nagyikám is ebben a betegségben szenvedett, és teljesen átlagos alkata volt. Az ő fia, az én apukám pedig annyi édességet, cukrot stb. eszik amennyi belefér, és mégsem cukros. Már 77 éves, és kutya baja!
3/25 anonim válasza:
Nem,nemmindegyikük kövér.Sajnos a környezetemben elég sok cukorbeteg van,de a 90%-uk vékony.Bár az is igaz,hogy ők tényleg nagyon figyelnek arra,hogy egészségesen táplálkozzanak,és sokat sportolnak emellett.
4/25 anonim válasza:
Nem. Az egyik fiú(!) osztálytársam 20 kiló vasággyal, és mégis cukorbeteg.
5/25 anonim válasza:
Nem közvetlenül a cukortól lesz valaki cukorbeteg.
Az elhízás vezethet cukorbetegséghez, ehhez járul(hat) hozzá a sok könnyen felszívódó szénhidrát(fehér-cukor,maltóz,glükóz stb) illetve az eleve a magas kalória tartalmú étrend,pl a zsírok mértéktelen fogyasztása.
Tehát az lehet cukros,akinek :
1,örökletes hajlam szülőtől.
2,Elhízott és mozgásszegény életmód.
3,valamilyen betegség okán megsérül a hasnyálmirigye.
4,hasnyálmirigy "kifáradása" (idősebb korban).
6/25 anonim válasza:
Erős Antónia is cukorbeteg, mégsem kövér.
7/25 anonim válasza:
A cokrosok ha jól tudom a két véglet valamelyike lesznek: vagy nagyon kövérek, vagy csont soványok. Én legalábbis így tudom, és mindkét változatra van ismerősöm.
8/25 A kérdező kommentje:
Jaj, köszi szépen. Most megnyugodtam.
2010. jún. 6. 17:23
10/25 anonim válasza:
Egyik osztálytársam cukorbeteg és tökéletes alakja van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!