Nektek mi a kedvenc nasitok, amit megengedtettek diéta alatt is? (gyümölcsön kívül)
Pörkölt földimogyoró kókuszzsírral keverve, tojásos krémek, krémes piskóta, néha csokis banán. Az utóbbit kivéve nincs limit, csak férjek bele jól a napba.
Általában 200-600 kcal édesség elég, de ma már nem eszem ilyesmit mindennap, régi szokás, amit le akarok vetni. A mogyorót igyekszem 5 dkg alatt tartani, speckó tervezés nélkül nem fér több és annyit nem ér.
Szénhidrátszegény diétán vagyok, ha változó szénhidrátbevitellel is, ezért ez a hozzáállás.
De mondok cukrosabbat:
Mazsola és dió fele/fele arányban, külön megdarálva és összekeverve. Remek nyersbonbon. Tömény, de pont emiatt nagyon kevés is elég belőle s engem laktat is az ilyen kombó.
Mint sokaknak, nekem is megfelel egy parányi étcsoki is.
Ha nem apró a mennyiség, természetesen gondosan kell tervezni, különben kedves édességekkel könnyen el lehet szállni. Igen fontos, hogy laktató legyen.
Ó, a zöldségeket kifeledtem :)
Tegnap éjjel pl. ecetes cékla volt a nasi, 25 dkg. Ahhoz képest, hogy a cékla mennyire pokolian cukros (nem győzöm sózni és ecetezni, bezzeg ha sütibe akarom sütni, nem elég édesítésnek :(), nem sok kalória. Ha valami jobban vonz, mint a csoki, azok a savanyúságok :)
De a grillszószos paradicsompürébe mártott nyers zöldségek is jók.
Vagy csak maga a nyers zöldség, natúron. Abból rengeteg fér s még szénhidrát is alig jön, nemhogy kalória. Előnyös, ha valaki szereti.
Nagyából bármit amit megkívánok, bár nem nagyon szoktam nassolni. Én a kalóriákat számolom, arra vigyázok hogy ne lépjem túl a tervezett bevitelt a nasival sem.
A kérdésre válaszolva: a kedvencem a csíramélá.
Nasi nekem ilyenkor: joghurt, dió, szotyi tökmag
Nagyon ritkán csinálok olyan sült krumplit amit ki lehet a sütőbe sütni, nem kell hozza olaj.
Nyilván magába olajos ez a krumpli azer sül ki a sütőbe de szerintem kevésbé olajos mint a másik..es mivel imádom, ezer eszek néha ilyet is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!