Szerintetek sikerülhet? :/
16 éves lány vagyok,175 cm és sajnos 85kg.Rajottem, hogy ez így nem mehet tovább változtatnom kell. Kivontam az étrendemből a kenyeret(eddig szinte mindent azzal ettem), az édességeket, csak vizet iszom naponta úgy kb 2l-t. Rengeteg gyümölcsöt eszek,és néha puffasztott búza
szeletet. Ja és 6ora után nem eszem csak maximum egy almát ha megehezek:D Sokat setalok gyors tempóban és otthon is esténként tornázok. Gondolkozok a zöld tean, szerintetek hatásos? Lassan 1hete csinálom és 2kg-t fogytam:) Az alomsuly 64kg lenne.Szerintetek sikerülhet a lapos pocak? Kisebb kár,combok?
Kezeld magad úgy, mint egy cukorbeteg. Azaz kalóriát számolsz és glikémiás indexet nézel, továbbá napi 5-6(!) étkezésből gazdálkodj, ébrenléted alatt ~3 óránkénti táplálkozással. Sok folyadék (2lit oké, de lehet még több), sok rost, kevés szénhidrát, egészséges zsírok és külön vitaminozás. Heti -1kg ÁTLAG felett lassíts, emeld a szénhidrát bevitelt, különben lógni fog a bőr. És mozogj, napi 1 óra tempós séta túlsúlyosan elég - szerezz be hozzá 1000mg karnitint (30 perccel előtte) hogy jobban hasson (pl. Carni Cannon)
Még fiatal vagy, szóval az étrend lehet szélsőséges, monoton, fél év alatt letudod a többletet, utána azt javaslom, ha más nem változik az életedben, akkor utána csinálhatod úgy, hogy hétköznapra megtartod a bevált táplálkozást, kiszínesíted új receptekkel, hétvégén pedig picit szabadabban élsz ez ügyben. Ha minimálisan deficitesre állítod be az akkori étrendedet, akkor igen kényelmesen elleszel a továbbiakra és a hétvégi szabadidődet is lazán töltheted el. Utána, ha többet/mást szeretnél enni, nincs is más dolgod, csak az energiafogyasztásodat növelni. Pl. aktívabb sportolással. Akkor már futhatsz vagy kerékpározhatsz, de hegymászás, aerobic, bármi megteszi, ami segít feszesnek, rugalmasnak, fittnek maradni - fő a rendszeresség és a jó közérzet.
Amúgy kedvencem az ananász-cayennechilli kombó, bármihez, amihez illeszthető. Pürésen, darabosan, részletkérdés. Ha rádobsz 1 evőkanál lenmagolajat, minden adott egy jó termogén biomix alaphoz. :)
Mivel az étrendedről annyit írtál, hogy sok* cukor van benne, mást nem, nehéz bármit is mondani.
*kinek mi az, de eleve nem volt mennyiség. mi a rengeteg gyümölcs? fél kiló málna vagy 3 kiló banán?
A mozgás jó, a kenyér és az édesség, nem víz elhagyása jó, de mit eszel? Legyen elegendő fehérje és zsír, tápanyag... Zöldséggel hogy állsz?
Persze hogy sikerülhet.
Liszt, feldolgozott és tömény cukrok (mint kristálycukor és méz) valamint a vegyszerek kihagyása és rendszeres izzasztó sport csodákra képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!