Nekem érdemes fehérje shake-t innom? Többi lent.
22/L vagyok, fogyni szeretnék 15 kilót kb. (163 cm, 71 kg). Elkezdtem heti 3x edzeni is, meg az étrendre odafigyelek. Na, most, hogy tényleg odafigyelek, rájöttem, hogy van olyan nap, amikor semmi fehérjét nem eszem...
Érdemes ezt fehérje shake-kel pótolnom, ha nem tudom éppen máshogy? Vagy ez csak edzés utáni ital? Ihatnak azok is, akik nem tömeget növelnek és nem akarnak nagy izmokat?
Ha csak fekszel egész nap, akkor is érdemes, ha nem eszel elég fehérjét. Semmi köze az edzéshez, a fehérjebevitelhez van csak köze.
De nem ajánlott, hogy 50%-nál többet tegyen ki a fehérjepor. Egyél rendes, fehérjedús ételt. Őszintén szólva szinte kizártnak tartom, hogy ne egyél fehérjét, az a tömény zsíron és a cukron kívül mindenben van, bár egyes ételekben igen kevés. De kevés ember van, aki tényleg el tudja kerülni a valamirevaló szénhidrát bevitelét. Jön az a zöldséggel, gabonával, kicsit még a gyümölccsel is, de a többivel főleg.
Pocsék étrenddel nem sokra jutsz, mindenképpen rendbe kell tenned azt.
Ja persze, biztos volt benne fehérje csak nagyon kevés. :D
Köszönöm!
Érdemes, méghozzá tejsavó fehérjét (whey).
Edzések után mindenképp, illetve reggelente is, hogy a diéta alatt a csökkentett kalóriabevitel miatt ne az izmaidból fogyj.
De a por az tényleg csak kiegészítő legyen, csak normális étkezés mellett használható.
Lefekvés előtt meg valami kazein tartalmú kaját egyél, pl sovány túró, cottage cheese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!