Lefekvés előtt érdemes enni fehérjében gazdag ételeket? Pl. Sovány túrót?
Szerintem nem.
Mások szerint igen.
Mert túl sok hátránya van a tehéntej kazeinjének, és vélhetően nagy inzulinválaszt okoz.
Ráadásul lehetne enni akár húst is, halat vagy tojást. Tehát ha éheznénk, mondjuk Afrikában akkor értelmetlen lenne erről beszélni, meg kellene enni a túrót amíg meg nem romlik. De azért jelen esetben más a helyzet, így inkább egy rossz minőségű fehérjeforrás marad (összességében).
elmondanád, hogy miért okoz inzulinválaszt a kazein? komolyan érdekel ,mert többektől hallottam már, és nem értem. az inzulin elválszatásához a pancreas ßsejtjeiben megfelelő mennyiségű glukóz felvétel kell. ez a megfelelő mennyiségű a vérben 17mM (a normális vércukor 5mM). ekkor tudja csak a pancreas felvenni a glukózt, aminek hatására elindul az inzulin elválasztás.
a túróban kb 3g laktóz van 100grammonként, szóval ez nem lehet felelős az inzulinelválasztásért. tényleg kíváncsi vagyok.
Hát, úgy látszik nem csak a glükóz inzulinogén.
Különben nem lenne értelme a tejnek, hiszen annyi tejcukor nincs benne, hogy egy kisbociból szép nagy marha legyen. Tehát kellenek más inzulinogén anyagok is, a cukron kívül.
hát, és akkor én miért nem lettem szép nagy tehén? :D minden este eszek 100-200g zsírszegény túrót.
viccet félretéve, tényleg nem értem
Ektomorf vagyok, nem híztam el én sem pedig régen rendesen ettem az 'egészséges' tejtermékeket.
Sőt, ha bezabálok szénhidrátból, rizsből, cukros ételekből, akkor sem zsírosodom (jelenleg).
Jó a homeosztázisom, nekem csak golyóval lehet ártani, a hormonrendszerem mint a kő! :D
De ettől még szép lassan mi is lebetegedhetünk, csak nem 20-30 év alatt, hanem mondjuk 40-50 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!