Kövér vagyok?
168 cm vagyok 74 kg,kockàs a hasam(4 kocka).Heti 4-5-ször futok 8-9km-t,és jàrok heti 3-szor terembe.Mègis kövérnek érzem magam.
14/L
Amiket leírtál, az alapján kövér nem, de súly alapján nagy darab, erős testalkatú lehetsz. Képpel könnyebb lenne (privibe is jó arc nélkül).
Étrended milyen?
A BMI kalkulátor szerint jelentős túlsúly van rajtad.
DE NE AGGÓDJ!
Nagyon helyes,hogy ennyit sportolsz, mert valószínűleg van rajtad némi izom, ami azért eléggé változtat az összképen. A testzsírszázalék mérvadóbb lenne, de ezt ugye nem lehet neten kiszámolni.
Érdemes megemlíteni ennek ellenére, hogy
1. Kevés fehérje és túlzott edzés esetén nemcsak,hogy izom nem növekedik,hanem a szervezet el is kezdheti bomlasztani azt
2. A sport nem fogyaszt, a súlyodat 80%ban az étrended határozza meg.
Lehet,hogy a hasaddal nincs probléma, sőt,biztos is(annyira irigy vagyok rád, nekem az a legrosszabbD:) de pld a combodon vagy a fenekeden lehet egy kicsi hájacska.
Én azt tanácsolom,hogy kezdj el először egészséges életmódba, és ha nem látod a változást, szép lassan csökkents(net segítségével kiszámolhatod az alapanyagcserédet, ami azt jelenti, az alá nem mehetsz, és vedd figyelembe, a szervezeted hogyanb reagál, ha éhes vagy, az nem jó jel, és ne mennj 250-500 kalóriadeficit felé). Nagyon figyelned kell a fehérje mennyiségre(min.150 g a te esetedben) és nem árt a szénhidrát és zsír bevitelre is figyelned. Nem árt,hs fogyókúra alatt kicsit kevesebbet eddzel, védeni kell az izmokat, de a futás mehet, de az erősítő edzések legyenek akkor heti1-2 alkalommal, és szánnj időt a regenerációra is. Fontos,hogy ne alakuljanak ki a különböző pszichés betegségek(pld anorexia, orthorexia, sajna tapasztalatból mondom) és ha megáll a fogyás, tarts csalónapot, amikor a napi kalóriád 1,2x eszed meg, de lehet akár 1,5x is.
De még mielőtt belekezdenél a fogyókúrába, kérd ki szüleid, barátaid véleményét a külsődről. Ha ők is támogatnak, konzultálj orvossal, dietetikussal, de elég egy alapos netes kutakodás is. A lényeg, ne ess túlzásba se a sporttal, se az evéssel, és a végeredmény egy még boldogabb, egészséges élet lesz.
SOK SIKERT!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!