Kövér vagyok?

Figyelt kérdés

168 cm vagyok 74 kg,kockàs a hasam(4 kocka).Heti 4-5-ször futok 8-9km-t,és jàrok heti 3-szor terembe.Mègis kövérnek érzem magam.

14/L

2018. jan. 1. 21:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál, az alapján kövér nem, de súly alapján nagy darab, erős testalkatú lehetsz. Képpel könnyebb lenne (privibe is jó arc nélkül).

Étrended milyen?

2018. jan. 1. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:

A BMI kalkulátor szerint jelentős túlsúly van rajtad.

DE NE AGGÓDJ!

Nagyon helyes,hogy ennyit sportolsz, mert valószínűleg van rajtad némi izom, ami azért eléggé változtat az összképen. A testzsírszázalék mérvadóbb lenne, de ezt ugye nem lehet neten kiszámolni.

Érdemes megemlíteni ennek ellenére, hogy

1. Kevés fehérje és túlzott edzés esetén nemcsak,hogy izom nem növekedik,hanem a szervezet el is kezdheti bomlasztani azt

2. A sport nem fogyaszt, a súlyodat 80%ban az étrended határozza meg.

Lehet,hogy a hasaddal nincs probléma, sőt,biztos is(annyira irigy vagyok rád, nekem az a legrosszabbD:) de pld a combodon vagy a fenekeden lehet egy kicsi hájacska.

Én azt tanácsolom,hogy kezdj el először egészséges életmódba, és ha nem látod a változást, szép lassan csökkents(net segítségével kiszámolhatod az alapanyagcserédet, ami azt jelenti, az alá nem mehetsz, és vedd figyelembe, a szervezeted hogyanb reagál, ha éhes vagy, az nem jó jel, és ne mennj 250-500 kalóriadeficit felé). Nagyon figyelned kell a fehérje mennyiségre(min.150 g a te esetedben) és nem árt a szénhidrát és zsír bevitelre is figyelned. Nem árt,hs fogyókúra alatt kicsit kevesebbet eddzel, védeni kell az izmokat, de a futás mehet, de az erősítő edzések legyenek akkor heti1-2 alkalommal, és szánnj időt a regenerációra is. Fontos,hogy ne alakuljanak ki a különböző pszichés betegségek(pld anorexia, orthorexia, sajna tapasztalatból mondom) és ha megáll a fogyás, tarts csalónapot, amikor a napi kalóriád 1,2x eszed meg, de lehet akár 1,5x is.

De még mielőtt belekezdenél a fogyókúrába, kérd ki szüleid, barátaid véleményét a külsődről. Ha ők is támogatnak, konzultálj orvossal, dietetikussal, de elég egy alapos netes kutakodás is. A lényeg, ne ess túlzásba se a sporttal, se az evéssel, és a végeredmény egy még boldogabb, egészséges élet lesz.

SOK SIKERT!!!

2018. jan. 1. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem alig több a súlyom, pedig sokkal magasabb, idősebb és fiú vagyok. Nehezen tudom elképzelni, hogy van neked kockás hasad, mert én például közelében nem lennék annak ilyen számadatokkal... Biztos vasból vagy.
2018. jan. 1. 22:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Küldj légyszi kèpet. Ebből nem tudjuk... 175cm ès 70kg vagyok normálisan... Mondjuk kockás hassal 75 lennèk... Nem nagyon èrtem ez hogy lehet... Rossz a mèrleged
2018. jan. 2. 14:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Kellene egy fej nélküli, fürdőruhás kép, hogy megválaszoljuk a kérdésed. Lehet, hogy rossz a mérleg, vagy olyan eü. problémád van, ami pl. megnöveli a visszatartott vizet, esetleg ciszta.
2018. jan. 2. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!