Anorexiás vagyok ha 24-es testömegindexem 18,29-ra csökkent?
leírom, nálam mi volt a helyzet: engem nyilvánítottak anorexiásnak, mondjuk nekem az összes testi tünetem megvolt. nem láttam magam hájpacninak, bár elég vékonynak se. aztán az emberek már összesúgtak az utcán a hátam mögött, hogy milyen sovány vagyok, és végül szépen én is látni és főleg érezni kezdtem, hogy tiszta csont vagyok mindenütt. mégis sokáig nem akartam hízni, mert annyira szerettem, ahogy minden nap kevesebbet mutat a mérleg, szóval inkább a fogyókúra vonzott akkor is, amikor tudtam, hogy undorítóan vékony vagyok. de ismerek egy lányt, aki 30 kilósan, a halál torkában is azt ismételgette, hogy mennyire hájas... izsonyú volt látni, nagyon elrettentő.
légyszí ne juss erre a sorsra... sok lány hal meg ebben a betegségben, legalább ne legyen hiábavaló az áldozat, amit hoznak. nekem is sokkal szebb az életem a betegségem nélkül. és aki azt mondja, hogy az anorexiás lányok milyen szexis vékonyak, az még nem látott a valóságban egyet sem...
így néznek ki:
kezdj el enni, és sportolj hozzá valamit, hidd el sokkal többre mész vele, utána már elég nehéz lesz rendbehozni a dolgokat, amiket elcsesztél a testedben, ha egyáltalán helyre lehet.
Én jártam pszichológushoz anorexiával 13-14 évesen, bár nem volt túl komoly a dolog.
Nálam úgy kezdődött, hogy nem voltam túl vékony,de nagyon kövér se.Sportoltam és állítólag látszott is rajtam az eredménye. Aztán suli miatt nem tudtam lejárni edzésekre ezért elkezdtem odafigyelni arra, hogy mit eszem. Először csak elhagytam az édességeket, kenyeret, krumplit, rizst amivel még nem is volt baj, de szépen lassan leadtam 10kg-t. Így lettem 48kg a majdnem 160cm-s magasságomhoz. Folyamatosan számolgattam a kalóriákat, volt olyan hogy egész nap semmit nem ettem, de lenyomtam 2 aerobic órát. Ha 1 kg-val többet mutatott a mérleg teljesen kiborultam.
Nem a pszichológus segített rajtam hanem szép lassan elfogadtam magam és már nem kaptam sírógörcsöt ha híztam egy picit. Azért a mai napig van rá hajlamom, hogy éhezzek és még jól is esik...
Ha Te sem tudsz leállni a fogyással és már vannak olyan problémáid, hogy nem jön meg a mestruációd stb stb akkor keress fel egy orvost!
én 161 cm vagyok és 47-46 kg . az előtt één XD elég duci voltam 56 kg kb de hirtelen fél év alatt lement 10 kg ééés mára már nem tudok mit kezdeni a súlyommal és még fogyni akarok mert még mindig dagadtnak látom magamat.. de nem akarok anorexiás lenni azt hiszem. csak szeretném ha az emberek megjegyeznék hogy milyen szép vékony avgyok stb...
szal kíváncsi lennék én is ho ez anorexia már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!