Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a léböjtről?

Mi a véleményetek a léböjtről?

Figyelt kérdés
Én abszolút ellenzem. Ha valaki egészségesen táplálkozik, nincs szüksége méregtelentésre, annyi méreg kell a szervezetnek. Én soha nem akartam még kipróbálni, és ez lesz a jövőben is,csupán kíváncsi vagyok a vélemnyetekre, esetleg tapasztalatokra.

2017. dec. 28. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Én sem tartom okos gondolatnak.
2017. dec. 28. 10:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges.

Normálisan kell táplálkozni.

Egyébként meg "méreg" van a levegőben, a tisztítószerekben, a tisztálkodószerekben, stb. Akkor mennyit ér, ha csak az étkezésből akarja kiiktatni? Na meg, a léböjthöz használt alapanyagokban nincs semmi méreg? Meg pár nap alatt az hónapok, évek alatt bevitt káros anyagok eltűnnek? És mitől? Milyen mechanizmus alapján? A folyadék kimossa a sejtekből? :D Ugyan már :)

Ez egy buta divat, amivel kábítják az arra kaphatókat.

2017. dec. 28. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is ellenzem. Eleve a méregtelenítés hülyeség, mert a belső szerveink, mint a máj, folyamatosan méregtelenítenek. Semmilyen csodaszer nem fogja kiszedni a mérgeket. Az emberek azért érzik magukat jobban, mert a kúra ideje alatt nem fogyasztanak szemetet, de amint visszatérnek a régi étrendjükhöz, megint beviszik a mérgeket
2017. dec. 28. 11:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is hülyeségnek tartom. Bár így a többnapos zabálás után egy kicsit kezd vonzóvá válni a gondolat :D Mondjuk nem méregtelenítés céljából :DDDDDDDDD
2017. dec. 28. 14:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Elég baromságnak tartom ha valaki ilyesmivel akar "méregteleníteni", meg más ilyen hókuszpokusz szerű 5 napos káposzta diéta meg fene tudja mik vannak, ezeket se értem. Számomra ezek olyanok, amiket azok preferálnak, akik nem akarják vagy nem tudják megérteni hogy hogy működik a saját testük, és kényelmesebb a nőklapjából kibogarászni ezeket.:D:D
2017. dec. 28. 15:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen, de én egyiket sem csinálnám, max. vízböjtöt, de azt is röviden s nem elsősorban méregtelenítés céljából, azt a szervezetemnek illik alapból is csinálnia :)

Persze arra igyekszem ügyelni, hogy normálisan táplálkozzam, hiszen sok értelme van, ha valaki az átlagemberhez hasonlóan eszik, majd tart egy akármilyen kúrát... Jó, adott esetben valamit segíthet, de nyilván egy jó életmód az igazi megoldás.

A cukros léböjtöket tartom messze a legrosszabbnak. Eleve szimpatikus, hogy hagyjuk szerencsétlen szervezetet békén, ha már tág értelemben böjtölni akarunk, de ha gyümölcsös zöldséglevekkel bombázzuk a fontosabb tápanyagok bevitele helyett, akkor még ketózisba se kerül a szervezetünk, csak szénhidrátos üzemmódban éhezik.

Természetesen sokféle ember létezik. Az egyik vígan elvan a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, a másik farkaséhesen kaparja a falat végig és lelkileg pokolian érzi magát, a harmadik pedig cukormérgezést kap (bár lehet, hogy az ilyen típusnak egyszerűen kevesebb gyümölcsöt kell enni, mondjuk semennyit s zöldségből sem sokat. Az segít, de azért a nullkalória jobban működne nekem, mint a ketogén léböjtkúra).

Úgyhogy tapasztalatom az nincs (csak tudom, hogy egy tipikus léböjtkúra kikészítene fizikailag és lelkileg, ennyire ismerem magam. a teljes böjtöt jobban bírnám), de nyilván akiknek van, azoknak is igencsak különböző egymástól. Akinek jólesik, az felőlem csinálja, kifejezetten rossznak csak bizonyos esetekben tartom.

2017. dec. 28. 23:25
 7/7 anonim ***** válasza:
hülyeség
2017. dec. 29. 18:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!