Milyen étrenddel tudnál 20 kgt fogyni sport nélkül, úgy hogy a pénz nem számít?
Ez egy gondolatkísérlet/játék lenne.
Tegyük fel a következőket:
- 30 év körüli férfi vagy
- Le kellene adnom a kb. 20 kg súlyfelesleged
- Nincs időd/kedved sportolni
- Minden ételt (zöldség, gyümölcs, hús, hal, tenger gyumolcsei) megeszel
- Korlátlan pénzed van
- Korlátlan időd van főzni, de nem muszáj, rendelhetsz is
- Nem szeretnél túlzottan izmot veszteni, ezért megfelelő mennyiségű fehérjét mindenképp akarsz enni
Ezek tudatában milyen étrendet állítanák össze magadnak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nagyjából igaz volt rám esetleg csak az nem hogy korlátlan idő.
Szóval én mindent ettem csak mértékkel és csökkentettem az adagokat. Amitől meg jól meghíztam azokat szigorúan korlátoztam.pl 1 db süti nem kettő nem három csak egyetlen egy. Semmi nasi, rágcsa. Sportot mindig is utáltam. De mivel ülőmunkát végzek heti 3x félóra lett a cél mert igenis hiányzott a testemnek a mozgás attól függetlenül hogy utálom. És úgy gondoltam hogy a lehető legkevesebb erőfeszítés az ha otthon lezavarom. Nem járok sehová sportolni mert az plusz idő. Aztán ahogy mentek le a kilók és tűnt el a narancsbőr megszerettem. Ha sok a stressz a munkahelyemen akkor nem felzabálom a hűtőt hanem tornázok.
Finom sült húsokat ennék sok, változatos salátával. Avokado, turo, joghurtok, sajtok, sonkak. Ez spec most is igy van, de ha a penz nem szamitana, felvennék valakit, aki mindig frissen bevasarolna es frissen elkeszitve, melegen behozna nekem a munkahelyre. A rendelt kajak vacakok igy tobbnyire magamra fozok, de a mikrozast is igyekszem kihagyni ha lehet, mert az engem zavar. Igy tobbnyire szobahomersekleten eszem a sulthusikat pedig azok melegen jok.
Sportolni en sem szeretek, setalni viszont igen, igy, amikor idom engedi, gyalogolok. Ha korlatlan idom lenne, naponta setalnek 1-2 orat. Vagy osszeszerveznek egy kosarcsapatot. Vagy hetvegente elugranek valami melegebb tengerpartra szorfozni :-)
Nincs időd/kedved sportolni
Korlátlan időd van főzni, de nem muszáj, rendelhetsz is
Most akkor van időm vagy nincs? Sport nélkül mindenképp jelentősebb lesz az izomvesztés, mint ha sportolnál. Szálkásító étrendnek nézz utána, én annak idején majdnem 40 kilót fogytam vele (igaz én sportoltam mellé).
Bármilyen étrenddel le lehet fogyni, ételmennyiség kérdése.
Mivel én nem éhezem, nekem deficitben is laktató étrend kellene, zsírra alapoznék, megfelelő fehérjebevitellel s némi szénhidráttal (főleg zöldség és olajos mag). Személy szerint tojást s némi sajtot ennék, de aki szereti a húst, annak az is jó, sőt a túró is. Fehérje, zöldség, zsír, így nézne ki minden étkezésem (kivéve, ha tortát ennék, olyankor nincs zöldség, csak fehérje és zsír, minimális szénhidráttal. de ez nem kötelező, persze. nekem praktikus). Ez kifejezetten olcsó étrend is lehet, tapasztalat.
Ha az izomtömeg kicsit is jelentősebb, természetesen sok le fog menni edzés nélkül.
Tényleg sokféle étrend mehet, szénhidrátdús vegántól zarocarbig bármivel le lehet fogyni s a fehérjét is könnyű bevinni minden épeszű diétával.
Én 62kg fogytam eddig szinte mozgás nélkül.
Általában húst szoktam enni, mindenfélét.
Habár én 20 éves vagyok.
Kaloriaszámolás a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!