Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegetáriánus jellegű étrendel...

Niceszisz kérdése:

Vegetáriánus jellegű étrendel valóban lehet fogyni? Többi lent

Figyelt kérdés

Húsevő vagxok, húst hússal eszek. Ajánlották nekem a vegetáriánus jellegű diétát. A napi kalóriamennyiségem megmaradna.(1600kcal)

Húst pótolnám pl lencsével babfélékkel.

Ha hülyeség, szóljatok.

Egyébként mar 40kg fogytam csak most megállt.

26/nő

2017. dec. 14. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Nem. Abból is lehet annyit enni, ami több a kalóriaigényednél. Ismerek elhízott vegetáriánusokat, főleg, akinél azt jelenti a vegetáriánus, hogy állandóan péksütit és tésztát eszik.

Egyébként nagyon egyéni, hogy kire mi, milyen hatással van. Én a sok zöldségtől és hüvelyestől nem érzem jól magam, nagyon megterheli az emésztőrendszert. Szerintem maradj a vegyes étkezésnél. A fogyás meg majd megy tovább.

2017. dec. 14. 16:02
 2/5 anonim válasza:
76%
Akkor szólok: hülyeség.
2017. dec. 14. 16:08
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Vega koromban s szinte semmi húst nem eső koromban is folyamatosan híztam, nincs ebben semmi különös. Sokat ettem, személy szerint sokkal, sokkal többet, mint amennyit kellett volna.

Én azt gondolnám, a vega étrend sokkal "hizlalóbb". Nyilván kalóriamennyiség kérdése, de a szénhidrátok általában rosszul laktatnak, az inzulint is megdobják... Hússal pedig pompásan jól lehet lakni. Persze ha jóül eszik az ember, vegaként is bőségesen visz be laktató fehérjét, a ch pedig bárhol lehet, de mégis, no, inkább gondolom, hogy szénhidrátosabban esznek, mint aki húst hússal eszik.

Szinte semmi hússal s kevés szénhidráttal fogytam egy csomót, mivel természetesen a vegaság nem akadályoz meg a kalóriadeficitben. De nem ezen múlik. Csak mert ezt ajánlották, nem mennék vegának... Ha neked segít a sok zöldség, azt eheted a hús mellé is. A lencse sokkal kalóriadúsabb, mint a hús, ami persze nem baj, de kisebb kalóriakeretnél a bejövő sok szénhidrát nem mindig jó, attól függ, mit eszel még. Ha nem akarsz vegán lenni, miért nem vegetárinus komplett állati fehérjeforrást eszel hús helyett? Nekem sokkal logisabb csere.

Ha a napi kalóriamennyiség marad, akkor főleg nem tudom, mire lenne jó a dolog.

2017. dec. 14. 19:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Maradok a húsnál :)
2017. dec. 15. 07:53
 5/5 anonim ***** válasza:

" gondolom, hogy szénhidrátosabban esznek"

Nincs sok alapja ennek az általánosításnak. Egy vegetariánus/növényi étrend ugyanúgy lehet low carb vagy éppen high carb mint a mindenevő.

2017. dec. 16. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!