Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Dohányzásról leszokás vs....

Dohányzásról leszokás vs. Hízás! Van valakinek tapasztalata, tanácsa?

Figyelt kérdés

Ma van pont egy hete, hogy nem gyújtottam rá. Tudom, nem nagy idő, mindenesetre olyan változásokat már tapasztaltam, hogy az anyagcserém jelentősen lelassult, több ételt kívánok, ezáltal többet is eszem, ezen a héten 2 kilót felszedtem. Mellette edzek, ezen az elmúlt 7 napon minden nap 2, 2 és fél órát. Amúgy amit szoktam: bicajozás és alakformáló súlyzós edzés. Előtte is, amíg dohányoztam, sokat edzettem, de az átlag mondjuk heti 3-4 alkalom. Szóval a sportot ne írjátok, mint megmentőt! 173 magas vagyok amúgy és 62 kiló. De félek, lesz ez még több is. Kérdéseim tehát a következők:

-Mivel pörgessem vissza az anyagcserém egy fokkal gyorsabb állapotba?

-Milyen "pótcselekvés" vált be nektek eleinte, amikor leszoktatok, hogy eltereljétek a figyelmeteket?

-Mikor múlt el az az érzés, az a derágyújtanékb@sszameg:)?

-Van e tapasztalatotok ebben, vagy valakit láttatok e a környezetetekből, mennyit szedett fel cigi lerakásával?

Köszi a segítséget! Egy aggódó 26 éves nő.

2010. jún. 2. 20:56
1 2
 11/14 anonim válasza:

Én 1 éve , hogy leszoktam és azért nem híztam mert az első hónapban elhagytam a vacsorát a másodikban is csak 6 kor ettem valami könnyűt és a szervezetem be is állt a kevés vacsorára. Már nem is kívánom a több kaját. Mindig reggelizem és ebédelek rendesen. Mondjuk kicsit életmódot is váltottam mert a fehér kenyér is elmaradt és a cukrokat is lecsökkentettem .Így a súlyom nem nőtt.

Bármikor rá tudnék gyújtani még most is jól esne a cigi sajnos!

2010. jún. 4. 17:57
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Anyukám, nővérem és én egyszerre tettük le a cigit 8 hónapja.

Eredmény Anyu 10kg plusz, Nővérem 16 kg plusz, én 1(!)kg plusz!!

nővérem nem figyelt oda, Anya 5 liter vizet iszik minimum, per nap, én meg ahányszor cigiztem volna ettem egy répát, rágót stb. mozgás ugyanannyi

Ja igen. ők teljesen jól bírják, nekem a mai napig megvan az a hude rágyujtanék napi többször is.

alkat függő, hajlam.

2010. jún. 4. 20:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is abbahagytam már, de fogytam a sport mellett. Egyszerűen 3 óránként kajálok, így soha nem vagyok éhes. Az anyagcserét pörgetheted napi 3-4 liter vízzel. Ha nagyon rá akarsz gyújtani, akkor is jó megoldás, hogy iszol egy csomó vizet.
2010. jún. 4. 22:31
 14/14 anonim válasza:

Dohányzás közben semmi olyan anyag nem jut a szervezetbe, amely fogyást idéz elő!!!!!!!

Ezáltal nem konkrétan a cigi hiánya okozza a hízást az embereknél.

Ezt számos vizsgálat már alá támasztotta.

Egyszerűen az emberek pótcselekvés gyanánt többet nassolnak.

Az, hogy a nikotin vagy más egyéb anyag, amit a dohányzás közben beviszel, a szervezetbe fogyaszt simán néphiedelem.

Simán oda kell figyelni, hogy ne nassoljunk ennyi….

2016. jún. 8. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!