Dohányzásról leszokás vs. Hízás! Van valakinek tapasztalata, tanácsa?
Ma van pont egy hete, hogy nem gyújtottam rá. Tudom, nem nagy idő, mindenesetre olyan változásokat már tapasztaltam, hogy az anyagcserém jelentősen lelassult, több ételt kívánok, ezáltal többet is eszem, ezen a héten 2 kilót felszedtem. Mellette edzek, ezen az elmúlt 7 napon minden nap 2, 2 és fél órát. Amúgy amit szoktam: bicajozás és alakformáló súlyzós edzés. Előtte is, amíg dohányoztam, sokat edzettem, de az átlag mondjuk heti 3-4 alkalom. Szóval a sportot ne írjátok, mint megmentőt! 173 magas vagyok amúgy és 62 kiló. De félek, lesz ez még több is. Kérdéseim tehát a következők:
-Mivel pörgessem vissza az anyagcserém egy fokkal gyorsabb állapotba?
-Milyen "pótcselekvés" vált be nektek eleinte, amikor leszoktatok, hogy eltereljétek a figyelmeteket?
-Mikor múlt el az az érzés, az a derágyújtanékb@sszameg:)?
-Van e tapasztalatotok ebben, vagy valakit láttatok e a környezetetekből, mennyit szedett fel cigi lerakásával?
Köszi a segítséget! Egy aggódó 26 éves nő.
én 6 hónapalatt 10! kg-ot híztam
32/F
a de rágyújtanék b@ssza meg még most is néha előjön. pedig már 3 éve nem cigizem
"ezen a héten 2 kilót felszedtem"
Ez napi 2000 kcal többletfogyasztást jelent, vagyis fantasztikus mennyiségű étel felzabálását.
"Mivel pörgessem vissza az anyagcserém egy fokkal gyorsabb állapotba?"
Szerintem egyél annyit, mint a többi ember, és akkor, mivel eleve többet sportolsz, mint mások, a hízás is megszűnik. Az "anyagcsere sebességé"-ről többet beszélnek, mint amennyire ez fontos.
"Mikor múlt el az az érzés, az a derágyújtanékb@sszameg:)?"
Az nem érzés, hanem hibás gondolkodásmód. Ugyanis nem a szervezeted igényli ténylegesen a nikotint. A fizikai függőség csak néhány napig, esetleg néhány hétig tart. Erősebb a pszichikai függőség. Az pedig nem "múlik el" csak úgy, hanem le kell róla mondani. Pl. nem szabad azt hinni, hogy a szervezetednek ténylegesen szüksége van rá, vagy jobban leszel tőle. (Szakértők szerint dohányos az, aki életében elszívott 100 cigit. Ex-dohányos ugyanúgy nincs, ahogy ex-heronista vagy ex-KGB-s sincs...)
A dohányzásról leszokni a legkönnyebb dolog a világon...
...nekem már vagy tízszer sikerült
Nekem az orvosom aztmondta, hogy még több vizet igyak, napi 4-5 litert akár, ez kimossa a mérget. Én sem dohányzom 2 hónapja, és nem hízta sőtm, ha nagyon dohányozhatnékom van, hozok a munkába magammal, vagy összevágott nyers sárgarépát, almát,körtét,epret meg amit szeretsz, és ezeklet eszem csoki és plussz nasik helyett. Nekem nagyon bejött, mert más az ételek íze, nem vagyok büdös a cigitől és nagyon jó érzés elmondani magadról hogy nem cigiztél, először 1-2-3 napja,ez sok erőt ad, h ne add fel.
Ja és 12 évig napi 1 doboz cigit szívtam el.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!