Mit lehet kezdeni egy ilyen anyával?
Figyelt kérdés
Tipikus vidéki felfogású az egész családom, "tele vagy, egyél még egy borjút, aztán ne legyél már olyan illetlen, falj még egy kis desszertet is! Anyám és nagymamám is túlsúlyos. Én is 160 cm, 71 kg voltam, mígnem eljutottam egy városi gimnáziumba, ott a környezetemnek hála leadtam 10 kilót, jelenleg 163 cm, 61 kg vagyok. De még szeretnék fogyni, cél az 55. Itthon állandóan ba**ogatnak, hogy egyél már, betegesen sovány vagy! Nekem pedig úgy érzem egyfajta evéstől való undorodás van kialakulóban. Ha meghallom, hogy valaki chipset ropogtat, rosszul leszek. Akárhányszor valami hízlaló ételt eszek, hatalmas bűntudatom van. Anyámnak hála, viszont nem tudok fogyózni, pedig én nem érzem jól magam a bőrömben. Állandóan zsíros kajákat csinál, és mindenkinek elmondja, ha nem eszem meg, hogy milyen hülye vagyok, hogy diétázom, meg nem találkozhatok a barátnőimmel, ha nem eszem meg. Mit tudnék tenni? Kérlek ne mondjátok, hogy ne fogyózzak, egész nap ezt hallgatom, de én változtatni akarok. 15/L2017. dec. 15. 19:55
1/2 anonim válasza:
Szerintem egyrészről jó a felfogásod. Sajnos hazánkban elég gyakori ez a felfogás és igazán példamutató ez a viselkedés, viszont szerintem nem jó ötlet 55 kg alá menned. Bűntudatod meg ne legyen mert nagyon nagy dolgot vittél véghez és olyan nagyon szugorúnak nem kell lenned magadhoz.
2/2 anonim válasza:
Ha meg mondanád anyukádéknak, hogy egészségtelenül élnek, még le lennél szólva biztos. Beszélj nekik a cukorbetegségről, érelmeszesedésről, demenciáról. Meg ők gondolom már nem nagyon akarnak pasizni, meg megfelelni senkinek, de hogy ebbe miért akarnak Téged belerángatni....vagy rosszindulatból, vagy mérhetetlen butaságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!