Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Valakinek bevált a kalóriaszám...

Valakinek bevált a kalóriaszámlágatós módszer?

Figyelt kérdés

Olyan, hogy van egy kalóriahatár ( pl.1500,1400,1600 Kcal ), amit nem haladsz meg, de ezen belül azt eszel amit akarsz és persze számolod a kalóriákat

S akkor pl. délben megehetsz 1 kisebb puddingot vagy reggel megehetsz egy kakaós táskát vagy mit tudom én :-D A lényeg, hogy ne haladjátok meg a napi " X " kalóriát

Valakinek bevált ?

2010. jún. 1. 09:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

és pl egy házi kosztba(paprikás krumli vagy egy rántotta lecsokolbásszal vagy akár egy paradicsom leves v pl pörköltbe) honnan tudom h menyi a kcal? mert nekem anyunmék föznek mindig isteni kajákat, és nem tom h mibe mennyi kcal van igy aztán nem is megy a fogyózás:( ezt vki megtudja neekm mondani?

köszike:)

2010. jún. 1. 10:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Az nehéz ügy. Minden hozzávalót külön megkeresni, hogy hány kcal, még az olajat is, mindent. Összeadni, aztán adagra kiszámolni. Ha nem én főzöm,hanem anyum, vagy rendelünk, akkor készételtáblázatban megnézem (ezek nagyon eltérő adatok is lehetnek), meg is saccolom, és annyinak veszem, amennyinél biztos nem több. Pl most tökfőzeléket ettem, táblázat szerint 270kcal egy adag. Na mivel anyum direkt hígabbra csinálja, és kevesebbet is ettem mint egy adag, 300kcalnak vettem.
2010. jún. 1. 10:50
 13/16 anonim ***** válasza:
De amiket írtál, azokat megnézheted kalóriatáblázatokba, nagy eltérések nem lehetnek. Inkább az olyan kaja a necces, amire ahány ház annyi szokás illik. Rántotta nagyon egyszerű, tojást meg birod nézni, lecsokolbászt azt is, meg az olajat is. De inkább ilyen könnyen összedobható kajákat te csináld, és mérd le.
2010. jún. 1. 10:53
 14/16 anonim ***** válasza:
köszike:D akk majd igy csinálom:)
2010. jún. 1. 10:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Nincs mit, eredményes súlycsökkentést:)
2010. jún. 1. 11:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen bevált, ezzel fogytam 25 kg-ot és még fogok is valamennyit. 1200-1300 kcal-t eszek naponta, de nem csak a kcal fontos hanem hogy mit mikor eszel, amit el kell felejteni az a cukor-fehér liszt. És vannak alap dolgok: reggelire, ebédre több ch értem ezalatt hogy tk kenyér, ebédre rizs, krumpli és a megfelelő fehérje fogyasztás: főleg csirkemell, és sok friss zöldség, néha gyümölcs. És estére inkább fehérjében gazdag táplálékot érdemes magunkhoz venni.

Ezenkívül a mozgás is fontos. :) Azért szeretem a kcal számolást mert keretet ad majd a súlytartásra, most ugye 1200-at eszem, ezt lép lassan fel lehet emelni 2000-2200 kcal-ra anélkül hogy visszahíznék. Szóval nekem az egészséges kaják-kcal számolás-mozgás nagyon bejött. :)

2010. jún. 1. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!