Milye erzes kovernek lenni?
Sajna en az evek alatt (a 2 gyerkocom szuletese utan) 103 kg-ra hiztam.
Jelenleg 88 vagyok, 2,5 honapja valtottam eletmodot, igy friss elmenyem van, h milyen.
Nem, nem olyan, mintha felvennel 3 pulcsit. Nem is ertem h ezt mire ertette a valaszolo. Nem erzekeled melegebbnek a levegot, vagy ilyesmi. En fazos voltam 100 kg-osan es 60 kilosan is ugyanugy.
Viszont:
Nehez a tested. Nem birsz felrohanni a lepcson, vagy egy emelkedon. Hamar kifaradsz.
A szep ruhakba nem fersz bele, csak a slamposakba erzed komfortosan magad. Ugyanigy van a cipokkel is.
Nyaron pl paraztam raulni a muanyag kerti butorokra, feltem h osszetorik alattam. (ahogyan egy szek ossze is tort) :-S
Nyaron a tested megjobban zavar, az osszeero hurkak miatt. Szoknya szinte kizart, mert az osszeero combok nagyon tudnak fajni, ha kidorzsolodnek.
A hatam is hurkas volt ennyi kilosan a derekamnal. Nyaron ezek a hurkak nagyon zavaroak fizikailag, nem csak esztetikailag.
A terdem, bokam reggelente fajt ahogy raalltam, addig amig be nem mozgatodtak.
Hat kb most ezek jutottak eszembe.
88 kilosan sem vmi hajde jo, de mar jobb es konnyebb a mozgas mint 15 kiloval nehezebben. (a cel a 70 kilo... Hosszu meg az ut)
Én évekig 104 körül voltam, aztán egy év alatt híztam még 24 kilót. Mindig is kövérnek éreztem magam mivel az is voltam. De most nagyon eldulvult a dolog, bár már 5 kilót sikerült leadnom. Összességében rohadt nagy hátrány. Sok mindenből kimaradok mert feszélyez a súlyom. Nehezen ismerkedek, nem szeretek mások előtt enni ezért ha pl reggel8tól este 8ig vagyok iskolaban akkor sem eszem főtt etelt, csak gyorsan bedobok egy szendvicset az épületen kívül. Már egészségügyileg is megvisel a dolog. Mindig is versenyszerűen sportoltam bár egy ideje már nem túl komoly szinten. És már elfáradok ha fel kell sétálni a 3.ra, rendszeres az izületi fájdalom és bele sem merek gondolni, hogy ezzel az elhízással mennyire rosszat teszek magamnak. Nyáron pl alig járok valahova mivel rövidnadrágot nem veszek fel mert gusztustalan lennek benne, hosszúban megsülök, ilyenkor csak ruhákba járok de annyi ruhám nincs, hogy ne folyton ugyan azokat kelljen hordanom. Azt meg cikinek érzem.
Hiába nem eszek semmi cukros és fehér lisztes ételt, ha nem figyelek oda nagyon az adagokra már jönnek fel a kilók. Csak ez azért szar mert én kajával "folytom el a bánatom". Esetemben nem arról van szó, hogy egész nap otthon döglök és zabálok össze minden szart. Viszont így sincs rendszer az étkezésemben és rá kell magam erőszakolni, hogy a kalóriákkat is tartsam. Különben ez lesz a vége. Plusz az a fura, hogy bár látszik hogy híztam de 24 kiló azért nem. És "csak" egy számmal nagyobb ruhák kellenek.
6-os vagyok
Kedves 7-es!
Miert nem vizsgaltatod ki magad? En elindultam ezen az uton is. Nezettem pajzsmirigyet, cukrot, inzulint. "sajna" nalam nincs baj, illetve egy enyhe Inzulinrezisztenciat diagnosztizaltak csak, vagyis ebbol kiderult, hogy sajat magamat okolhatom csak azert mert ekkorara hizlaltam magam.
Viszont az durva amit te irsz, hogy nem eszel se cukrot se lisztet, megis ennyi kilo vagy. Ott valami tuti van a hatterben. Javaslom a vervizsgalatot, aztan egy endokrinologust. Ha baj van, kapsz gyogyszert, ami mellesleg a sulyodat is helyre fogja rakni. Persze dieta es mozgas mellett!
Maganlaborban barmikor megcsinaljak ezeket a verveteleket, nem kell beutalo. En igy mentem. Igaz draga, de mivel hazidoki ezeket nem irja fel (vagyis a pajzsmirigyet igen, de pl az inzulint mar nem) igy en nem rohangaltam orvostol orvosig h egyaltalan a beutalot megszerezzem, hanem mentem egyenesen a maganlaborba.
A leletekkel meg az endokrinologushoz.
Szerintem ne halogasd te sem! Csak jol jarhatsz ha kivizsgaltatod magad! Nyarra mar karcsubb lehetsz! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!