Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert zabalnek folyton?

Miert zabalnek folyton?

Figyelt kérdés

2017. nov. 4. 21:43
 1/7 A kérdező kommentje:

Sajnos anorexias voltam,amibol mar kigyogyultam.Azota folyamatosan csak zabalok.

Nincs akaraterom max 1-2 napig,annal tovabb nem megy!

A nagy zabalasok miatt kb.2 honap alatt hiztam 10kg-ot persze ezt az anorexia ota.

Tehat alapbol visszajott volna kb.5 ha jol tudom.

Egyszeruen nem birok enni,neha mar olyan beteges hogy inkabb elmegyek itthonrol hogy ne tudjak enni,de ha hazaerek mindennek vege.

Probaltam olyat is hogy nem eszek pl.egy fel napig es csak 1 etkezesem van 1 napig amig visszaszukul a gyomrom vagy egy kicsit kiurul a viz/salakanyagok.Remenykedtem hogy utanna le tudok allni a folyamatos evessel,de nem.Sot meg 3x annyit ettem mondjuk vacsorara mint amit amugy kellett volna az egesznapra beosztanom.

Egyszeruen boldog vagyok ha ehetek,folyton az evesen jar az eszem.Mikor ehetek mar stb.

Mivel tudnam ezt megszuntetni?

Anorexia utan mindenkivel ez van?

Meddig fog tartani?

Mar nem szeretnek ennel tovabb hizni,mar igy sem erzem olyan hol magam a boromben mint pl.amikor 4-5 kg-al konnyebb voltam.

16/L

2017. nov. 4. 21:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom tápanyaghiány alakult ki az anorexia miatt. Én a helyedben elmennék egy dietetikushoz, aki összeállít egy neked megfelelő étrendet.
2017. nov. 4. 22:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A napi 5 étkezést érdemes lenne kipróbálni (sokszor keveset). Dietetikus jó ötlet, plusz valami sport.
2017. nov. 4. 22:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
minőségi étkezés
2017. nov. 5. 00:04
 5/7 anonim válasza:
100%

Próbáld kerülni a szénhidrátot. És pszichológust javasolnék, mert ez akkor van, ha valamilyen érzelmi hiányt próbál pótolni, kompenzálni az ember az evéssel. Úgy látom, te egyik végletből a másikba estél, viszont a valódi pszichés okot még nem sikerült megoldanod.

Olyan kérdéseket tegyél fel magadnak, hogy mi az, amire szükséged lenne érzelmileg és nem kapod meg? Mit szeretnél megszerezni, a magadévá tenni valójában? A kajáláshoz való viszonyod valójában csak ezeknek a mentális dolgoknak a kivetítése. Tapasztalatból mondom, nálam így volt.

2017. nov. 5. 01:14
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

Nálam nagyrészt érzelmi gondok váltottak ki ilyen durva ehetnéket. Voltak időszakok, mikor az egyetlen örömforrás volt a sok finom étel meg nassolnivaló. Nem volt kivel beszélgetnem, nem volt semmi programom, nem volt hova mennem... végeztem a munkával, elmentem boltba, vettem egy csomó kaját, otthon csináltam pl. hotdogot, pizzát, sültkrumplit... simán betoltam vacsorára 2000 kalóriát. 1 óra múlva leültem filmet nézni, jöhetett a csoki, a chips, a popcorn... 2 tábla csokit meg 3-4 csomag rágcsát simán betoltam egy nap alatt. A meleg kaja mellett.

Emiatt mindig későn feküdtem le, rosszul aludtam, reggelre fájt a gyomrom, jött a savam. Persze híztam is, nem lettem 200 kg, de kúsztak fel a kilók, ami aztán újabb stresszforrás lett, és arra is csak a finomságok nyújtottak gyógyírt.

Mikor itthon észrevették, próbáltak segíteni, édesanyám direkt egészségesen főzött nekem, nem lehetett itthon csoki meg ilyesmi, beosztottuk, hányszor egyek, ki kellett mennem sétálni, stb. Akkor olyanokat csináltam, hogy nasi hiányában kiszedtem a hűtőből a szalámikat meg a sajtokat és üresen megettem, de volt olyan is, hogy kínomban már a száraztésztát ropogtattam fűszerkeverékkel. Mindig fenn voltam hajnalig, mert nem tudtam aludni az éhségtől, ezért 3 órakor még kimentem és készítettem szendvicset, melegszendvicset, vagy amit találtam.

Konkrétan rosszul voltam az éhségtől, hiába ettem előtte 1 órával. Emiatt a cukromat is nézték többször, de rendben volt. Ezen kívül gyakorlatilag teljeskörű kivizsgálást kaptam és minden rendben volt, úgyhogy senki nem értette, miért csinálom. Akkor én sem.

Én egy nagyon jó pszichológust javasolnék, akivel ezt meg tudod beszélni, esetleg lépj be diétás csoportokba, sokan küzdenek ilyen problémával.

Járj el sokat, keress hobbit, kezdj el sportolni, süss-főzz magadnak, és ne tarts otthon több ételt, mint amennyi kell.

2017. nov. 5. 02:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
SZerintem tokeletesen leirta az elottem valaszolo.Velem is hasonlo lehet a helyzet hogy az eves egy potcselekves mert ha a barataimmal vagyok akkor nem vagyok ehes eszembe sem jut a kaja,viszont mikor egyedul vagyok itthon akkor szinte folyton a kajan jar az eszem es mindig enni akarok még.Ezerr mostanaban probalok mindennapra szervezni egy baratot hiszen akkor nem fog a kajan jarni az eszem.
2017. nov. 5. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!