Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon édesszájúak, nektek...

Nagyon édesszájúak, nektek hogy sikerült leszoknotok az édesízről, édesítőszerekről?

Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt? Nem hiányzik ? Hogy bírtátok ki az első legkínzóbb napokat,mit csináltatok helyette ?
2017. okt. 17. 16:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Csak pár nap rossz, utána már nem is kívánod. Egyél helyette gyümölcsöt, zöldséget.
2017. okt. 17. 16:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Mindennap eszem zöldséget,gyümölcsöt :(
2017. okt. 17. 16:41
 3/12 A kérdező kommentje:
Ha rátok jön a rághatnék,mit rágtok ? Sajnos az ujjaimat már szétrágtam. Rágó,cukorka,cigaretta, nem segít. Rengeteg zöldséget eszem. nekem ezek mind csak az étvágyam hozzák meg
2017. okt. 17. 16:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Azt olvastam,hogy az édesítőszer olyan káros,hogy lyukat csinál az agyban,kikapcsol tőle az agyunk és még többet eszünk. Ha én eddig rengeteg(!) édesítőszer folyadékot fogyasztottam,mennyi idő után ürül ki a szervezetemből ?
2017. okt. 17. 16:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Én minimalizáltam az édességet, ettem, de jóval kevesebbet, például egy féltábla csokit vagy egy táblát 2-3 naponta simán befaltam, helyette csak heti egy alkalommal eszem 2-3 kockát egy táblából és ennyi.

Amikor olyan alkalom van szülinap, névnap, karácsony, egyéb más családi összeröffenés akkor eszem annyit amennyi jól esik, mindenből, és utána azzal egy ideig elvagyok. Imádom az édes dolgokat de rájöttem ha fogyni akarok, akkor minimalizálni kell ezeket, és mivel fejben dől el minden, ahogyan ez is nálam fejben dőlt el, így nem is volt annyira rossz ezt átvészelnem.

Amit az édesítőszerről írsz kérdező az szerintem hülyeség. Bár valóban nem tesz jót, leginkább a nyirokrendszerben rakódik le a sok "E" betűs adalék, de ha ezt lecsökkented, és helyette maximum napi 12 csésze kávéba és némi teába cukrot teszel az ártani nem árt meg, annyi belefér szerintem.

Ha nem megy fel a vércukrod magasra tehát rendben van akkor nem kell tartanod, mert ha megfelelő mennyiségű mozgást végzel akkor a cukor által bevitt energiát szinte ledolgozod pikk pakk.

2017. okt. 17. 17:15
 6/12 anonim ***** válasza:

hogy sikerült leszokni? sehogy..csak kevesebbet, a hízási határ alatt..

az édesség is függés, mint bármi más, ami jó...

2017. okt. 17. 18:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Ezzel én is bajban voltam egy rövid ideig. Aztán elkezdtem edzeni és a diéta mellé fehérjét inni(csoki-kókuszt) nekem az segített a vágyakozáson. Szerintem fontos az is, hogy teljesen ne vedd el magadtól heti 1 alkalommal 1 szelet torta vagy egy sütemény nem 3 meg nem 1.5, meg most jaj de ügyes voltál akkor 2x eszek. Mert ezt 2x-3x eljátszod akkor ugyanúgy vissza csúszol és semmi értelme nem volt.
2017. okt. 17. 18:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Sehogy, eszembe se jut nem erősen alapozni édességekre. Na jó, az életmódváltásom (pl. a cukor elhagyása) után 5 évvel már gondoltam, a napi sok édesség lelkileg nem egészséges és most már csak heti párszor eszem komolyabb mennyiséget, néha pedig a napomban egyáltalán nincs édesség (édes attól még tipikusan van).

Semmi problémát nem látok a cukoralkoholokban, ha kicsi a mennyiség, de persze azok nélkül is tudok édességeket készíteni, gyümölccsel, kókusztejjel édesítve... Tudom, hogy van, aki még a xilitre is rossz szemmel néz, én nem.

Azért a "kaparom a falat az édességért" szint nekem nem jön be, jó életmóddal az hamar elmúlt. Most már csak élvezetből és praktikus okokból eszem édességet, nem azért, mert függő lennék. S a heti kb. 5 édességem a párom minimum 15-e mellett (sosem számoltam) egészen szolid. Egyikünket sem akadályozza az édesség a fogyásban.

De ha nem ehetnék édességet, nem lenne semmi. Szokatlan lenne, de azt ki lehet bírni. Ha pedig igazán zavarna, csökkenteném a ch-t s növelném a zsírt, az kikapcsolja az édességigényemet, ha igazán alaposan csinálom (viszont akkor le kellene mondanom a zöldségekről és az irritálna. inkább elfogadnám, hogy nincs édesség. ennék helyette savanyúságot és pörkölt földimogyorót, az még az édességnél is jobb nekem).

2017. okt. 17. 22:48
 9/12 anonim ***** válasza:

A rágásra nem válaszoltam.

Nos, nekem nincs olyan, hogy rághatnék. Ha éhes vagyok, eszem, ha nem, de kell valami nass, teázom (néha azért zöldséget harapok).

2017. okt. 17. 22:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Csökkentettem a mennyiséget.

Még mindig eszem cukros(!) csokit, csak nem egy táblát falok be naponta, hanem hetente 1-2 csíkot.

Egyébként ha rendben van az étkezésed, és egészséges kajákból megeszed a kívánt mennyiséget, akkor kevésbé fogod igényelni a nasikat.

22/N

2017. okt. 17. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!