Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok édesszájúak?...

Mennyire vagytok édesszájúak? Mennyi cukor fogy nálatok naponta?

Figyelt kérdés
2015. júl. 10. 11:02
1 2
 1/12 schocko ***** válasza:
77%
Semennyire, habár mostanában vettünk fagyit, de nincs cukor a házban, sem süti, és egy tábla csoki is hetekig bírja...
2015. júl. 10. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Amennyi a reggeli kávémba belemegy...
2015. júl. 10. 11:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit a kávénkba teszünk, pár kocka kandiscukor naponta.
2015. júl. 10. 11:30
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Próbálom a minimálisra, mert egészségtelen. Semmibe sem rakok cukrot, de pl most a zabpelyhemet mézzel eszem. :D Vagy ha csokit eszem (nem túl gyakran) akkor kerül a szervezetembe, de mivel rohadt egészségtelen teljesen mellőzöm a fehér lisztel együtt. (egy fiatal egészségtudatos srác). :D
2015. júl. 10. 11:31
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
Semmi se egészségtelen, ha nem zabálod kétpofára...
2015. júl. 10. 11:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon édesszájú vagyok, de igyekszem leállni s az étrendem is támogatja ezt. OK, még mindig napi szinten eszem édességet... Makacs szokás és finom, nehezen hal ki :D.

Nos, átlagosan... Nem tudom, napi 5 gramm? Jobb napjaimon jóval kevesebb, de ha szülinapi torta az ebéd, vagy egy nagyot jégkrémezünk, akkor 10-20g is lehet. Jó, 20g azért erős, nem tudom, ez előfordult-e az elmúlt években, kivéve kilengős mézes napokon, mézből sok kell.

Eritrit formájában viszem be, szűken értelmezve nem cukor, sőt kicsit tágabban sem, mert szénhidráttartalma nincs valami sok, de nekem ez a cukrom.

Normál cukrot évek óta nem eszem, csak extrém ritkán, rokonlátogatáskor, ilyesmi.

Az édességeim egy részében pedig nincs extra édesítés, de attól még minek nevezzek egy vaníliás-kakaós tejeskávét (nem normál tejből) vagy banános-kókuszos palacsintát (utóbbi pár gramm szénhidrát/darab, ebben jó vagyok. de ha egyszer így is elég édes)? :D

2015. júl. 10. 12:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

#4: Mi a gond a csokival? Pár gramm felesleges cukor (étcsokiból nekem nem kell 1-2 kockánál több), igen, de azért ez már nagyon hardcore fokozat... Bár meg tudom érteni, az én csokiszószomban kevés szénhidrát van, az is a kakaópor miatt. De a csokit nem tudom vészesnek tartani, mégsem házi torta, aminél csak a krémben van félkiló cukor... Na azoktól mindig égnek állt a hajam, még szénhidrátdús korszakomban is. Én inkább csináltam édes kenyeret, 2 deka cukorral. Ma már könnyű, annyi édes alkatrészem van, répa, kókusz, miegymás.

S az édesigényem is sokat csökkent, de még van hova.

2015. júl. 10. 12:49
 8/12 anonim ***** válasza:
Nagyon édesszájú vagyok. Semennyi cukor nem fogy nálunk, ugyanis nem tartunk itthon. Késztermékek közül egyedül a csokoládé, ami van itthon, de azt meg sütéshez használom, tehát az sem fogy napi szinten.
2015. júl. 10. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Mi egy 4 tagú család vagyunk, egy kis gyerekkel. Nálunk kb. 2 hónap alatt fogy el 1 kg kristálycukor. Sok mindent természetes állapotában fogyasztunk, zöldség-gyümölcs, tea pl. nem igényel további cukrozást. Amikor sütök általában steviát vagy mézet használok. Piskótákba, krémekbe kell csak a cukor, de akkor is csak negyed annyi, mint amit a recept ír. Egy tábla csokoládé nálunk 1 hét alatt fogy el, a cukorkákat pedig abszolút nem vesszük. A gyerekeim megértették, hogy a cukor méreg.
2015. júl. 10. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Javítás: Mi egy 4 tagú család vagyunk 2 kisgyerekkel... Bocsesz! :D
2015. júl. 10. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!