Ha édeset eszem negatívképes a látásom, szédülök, izzadok. Mérem többször naponta a cukrom és mindig jó. A doki beutalt c. terhelésre,75g-t kell éhgyomorra meginnom, pedig a negyedétől is majdnem ájulok. Más betegség lehet? Veszélyes ez a vizsgálat?
Igen, a tömény cukorevés veszélyes, rövid távon és hosszútávon is.
De senki sem gondolja komolyan, hogy az orvoslásnak az lenne a lényege, hogy megóvjanak a betegségektől és a veszélyektől.
Úgyhogy ennek fejében döntsd el, hogy az orvosoddal akarsz-e továbbra is dolgozni..
Próbálom sugalmazni, hogy nyisd ki a szemed, és keress jobb megoldásokat!
most komolyan..minek eszel édességet?
nekem is ez(volt) a problémám..nem eszem, iszom édeset(cukrosat), és nincs semmi bajom.
ha nagyon kell az édes, akkor csak edd..azán csak lesz valami.
Végső kérdés:
Miért nem eszel normálisan, cukor- és szénhidrátszegényen. Betegnek érzed magad, hogy vizsgálatoknak akarod alávetni magad?
Alternatív vizsgálat nincs az inzulinszint mérésére. Hiszen épp az a lényege, hogy hirtelen sok cukrot kap a szervezeted, és nézik, hogy erre hogy reagál, képes-e megbirkózni vele vagy sem.
A vizsgálat egyébként nem veszélyes. Legrosszabb esetben rosszul leszel és kihányod (nem te lennél az első, akivel ez előfordul), de nem fogsz belehalni vagy ilyesmi. Viszont a terheléses tesztre úgy kell menni, hogy előtte 3 napig minimum napi 150 gramm szénhidrátot kell fogyasztani, nem tudom ezt mondták-e neked, de ez fontos. Ha tudsz angolul, akkor ez a cikk megmagyarázza, hogy miért: [link]
Elég fehérjét és zsírt eszel, és rosszul vagy?
Ketogén étrend mellett is?
Köszönöm a cikket, ezt mondta is a dokim, de ennyi simán meg is van egy nap, kb 300 kalóriát eszem meg zabkásából és teljes kiőrlésű rozskenyérből elosztva, úgyhogy maradok akkor ennél a vizsgálatig. Fehérjékre figyelek persze, főleg húst eszem zöldséggel, imádok mozogni is már amikor éppen jól vagyok, de így is maradt egy alap szédülés.
hát akkor más út nincs, rábízom magam a kórházra és remélem hogy tudják mit csinálnak :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!