Ha naponta eszek kis mennyiségben édességet akkor lehetek cukorbeteg? 14/L többi lent
Nem ettől lesz vki cukorbeteg. :)
Én is minden nap eszek vmi édességet (függő vagyok asszem... :) ), de nem lettem az, még terhesség alatt sem.
1. Tévhit: Túl sok édesség fogyasztása cukorbetegséghez vezet.
Igazság: A cukorbetegség kialakulása nem az elfogyasztott cukor mennyiségével van összefüggésben. Az 1-es típusú diabéteszt a hasnyálmirigyben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, amely nincs kapcsolatban a cukorfogyasztással. A 2-es típusú diabétesz akkor alakul ki, ha a szervezetben nem képes megfelelő hatást kifejteni a termelődött inzulin. A 2-es típusú cukorbetegségre való hajlam a legtöbb esetben genetikailag öröklődik. Rendszeres testmozgással és megfelelően megtervezett és betartott étrend mellett mértékletesen az édesség fogyasztása is megengedett.
Bővebben: [link]
azért ne legyél olyan nyugodt, mert a szervezeted nem fogja meghálálni ezt neked.
van, akinél kialakul a cukorbetegség a napi rendszerességű magas cukorbeviteltől, van, akinél meg nem.
lehet magadat vigasztalni meg nyugtatgatni, de az biztos, hogy rosszat teszel a szervezeteddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!