Mit tegyek hogy jobban fogyjak?
Diétázom (amit ma teljesen megszegtem,minden szart összezabáltam és még meghánytatni sem tudom magam)
Sportnak nem mondanám amit csinálok, néha futok,tesin direkt jól teljesítek, villamoson állok és ahol tudok ott inkább sétálok.
Mégis borzalmasabban érzem magam. Nem csak ronda vagyok de még dagadt is. Dagadtan ronda. Legjobb kombo.
Tanácsokat szeretnék,hogyan fogyjak le??!
Ha jó a diétád, tartsd be. Ha nem, válts egy jó életmódra.
Ha kevesled az edzést, legyen több s akár más is.
Előző, kiegészítem, hogy számolni a megevése előtt kell, akkor véd az elszállástól :D Tapasztalat. Mondjuk én képtelen vagyok megoldani, a tervszerű étkezés nem az én asztalom, de némi rutinnal azért érzi az ember, hogy ez talán még belefért. S ha nem, akkor sem tűnik el az egész deficitem. Sokaknak elkerülhetetlen a számolás, de másnak is tanulságos lehet, néha még nekem, ennyi év után is meglepő, hogy egy-egy étel mennyire feltűnésmentesen bemegy, miközben özön kalória. A számolással és kísérletezéssel ráébredhetünk, hogy ugyanaz a kalóriamennyiség (ahol még a makrók is hasonlóan jók) mennyire máshogy laktat a különböző ételekből.
A számolás csak egy eszköz, önmagában mit sem ér (feltételezve, hogy az ember nem éhezik, hanem eszik, akárhogyan is áll), jó étrend is kell hozzá azoknak, akik nehezebben laknak jól vagy igazán élvezetesen akarnak enni.
Szia!
Őszintén szólva nem hiszem, hogy a diéta a megoldás. Javaslom az életmódváltást. Olyan módszert kell találnod, amit a mindennapi rutinodba be tudsz építeni, hiszen nem csak egy időre akarsz lefogyni, hanem végleg. Ennélfogva az éheztetés/koplalás nem megoldás.
Első körben, ahogyan az előző válaszoló is írta, spuri a kaloriabazis.hu-ra, szépen beregisztrálsz, beállítod hogy mennyit szeretnél fogyni és milyen ütemben. Ott szépen tudod vezetni, hogy mit ettél, és látod, hogy túllépted-e a keretet.
Olyan ételeket építs be az étrendedbe, amiket szeretsz is, nem csak egészségesek. Hiszen ha állandóan olyat kell fogyasztanod, amit nem szeretsz, akkor kínszenvedés lesz az egész és nem is fogod tudni végigcsinálni. Nekem jól bevált, hogy nem zártam ki ételcsoporokat az új étrendemből, egyszerűen kisebb adagokat ettem. Megpróbáltam új, egészséges ételeket megismerni, és nagyon sok finom dolgot kóstoltam.
Aztán, tessék valamilyen mozgást választani, amit lehetőleg nem utálsz. Tudom, hogy ez nem mindig egyszerű, mert én is gyűlöltem minden sportot, de ha fogyni szeretnél, akkor bizony áldozatokat kell hozni. Nem kell semmi nagyra gondolni, én kezdetben kb. 15-20 perc kardiót bírtam (Youtube-on érdemes körülnézni, nagyon klasszak vannak, javaslom a Fitnessblender csatornát, sokféle nehézségi szintű feladatsort találhatsz). Furcsa mód, most már igénylem a tornát, pedig néhány hónapja ezt nem gondoltam volna.
A hánytatást és hasonló baromságokat felejtsd el. Az nem megoldás. Ha néha többet eszel, hát istenem, van ilyen. Nálam is megesett, semmi gond, következő nap majd korrigálsz: kevesebbet eszel, vagy többet mozogsz.
Az elején lassan indult be nekem is a fogyás, de aztán hozzászoktattam magam az "új feltételekhez", és szépen mentek le a kilók.
Tök jó, hogy tesin dolgozol, sétálsz stb, mert ezeknek meg lesz az eredménye.
Legyél kitartó, motiváld magad, és hidd el, hogy a végén nem fogod magadat rondának gondolni. Büszke leszel arra, hogy elérted a célod, és hogy ekkora akaraterőd van. Tapasztalatból mondom.
Köszönöm szépen mindenkitől a bíztató szavakat!
Eddig csak azt kaptam hogy “minek diétázol”, “ a kutyák játszanak a csonttal” meg hogy hagyjam a fenébe, a pasiknak így is tetszeni fogok. De tanácsot soha nem kaptam...
Megpróbálom azt amit mondtatok! Mert ezt nem másért teszem,hanem magamért.
Még egyszer, nagyon hálás vagyok!
Köszönöm!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!