Hogyan fogyjak?
156cm 56 kg. Nem mondhatnam, hogy kover vagyok mert sehol nem log a haj rajtam de viszont a magassagomhoz kepest ducinak erzem magam. Nem vagyok elegedett mikor belenezek a tukorbe.
Tanacsokat szeretnek kerni tolletek esetleg tippeket mit hogyan egyek es mit mozogjak.
Leirom az etkezesi szokasaimat.
Reggelizni alltalaban nem szoktam. 11-re jarok dolgozni este 7-ig ebedelni a munkahelyi kosztot eszem ami levesbol es legtobbszor valamifele hús krumplival vagy rizzsel vagy tesztafelevel. Mire hazaerek farkas ehes vagyok mindig ezert vacsorara szendvicset szoktam enni, vagy amit a hutoben talalok. Nagyon eded szaju vagyok imadom a csokit de tudom ha fogyni akarok ezt elkell hagynom az eletembol. Egyaltalan nem mondanam hogy sokat eszem de mivel ulo munkat vegzem ezert konnyen felszaladnak ram a kilok.
Nem tudom hogyan fogjak hozza mit tornasszak.ha szakitanatok ram egy kis idot es segitenetek nekem azt nagyon szepen megkoszonnem! :)
21/L
Koszonom szepen a valaszodat!
Esetleg valami konnyen es gyorsan elkeszitheto kaja recept?
Mondjuk en arra gondoltam hogy beiktatom a reggelit mondjuk egy joghurtal vagy egy kiflivel.
A munkahelyi ebedet lehet tenyleg leváltom és itthon fogok valamit osszedobni.
Uzsonnára fogalmam sincs még
Vacsira meg mondjuk rántotta vagy barna kenyer valami fele felvagottal megfelelne?
Gyors étel? Pl. a rántotta az, de egyes húsokat is gyorsan ki lehet sütni, zabkása, gyümölcsrizs, ezek gyorsak (ha van főtt rizs. nekünk mindig van, 1-2 perc melóval készítek egy fazékkal több napra). Nyilván van még sok, nekem pár perces sütijeim is akadnak.
Nem feltétlenül kell elhagyni a csokit, bár lehet, hogy van, akinek igen. Én elég tömény házi csokiszószt eszem, bőven elég belőle 5-10 gramm így évekkel az életmódváltásom után :D Nekem a mézet kéne kerülnöm, de most van itthon az is... Ki kell tapasztalni, mivel kell vigyázni, mit érdemes elhagyni s mit nem szabad elhagyni, mert feladjuk az egészet.
Ülőmunka mellett élből kell mozognod. Nem annyira számít, mit mozogsz, csak égessen kalóriát, ne legyen szenvedés s persze jobb, ha több izmot megmozgat. Már nagyvonalakban ez a helyzet, azért nem mindegy, hogy aerob, kardió, erősítő... Szerintem a legjobb, ha mindből van.
Alacsony, ülőmunkát végző, nem igazán nagy felesleggel rendelkező nőként neked tuti különösen fontos a mozgás fogyás szempontjából is, hisz anélkül csak koplalással tudnál rendesebb deficitet összehozni, ami nemcsak egészségtelen, de általában piszkosul nehéz is.
Mivel kiéhezel, egyértelmű, hogy neked többet kell enned a munkahelyeden. Ha ebédkor jóllaksz, akkor többször, ha nem, akkor ebédre többet, de valószínűleg az előbbi igaz.
Este inkább ne péksütire alapozz, az a legtöbbeket nem laktatja jól. Én valami jó fehérjeforrást alkalmaznék, akár zsírosat, de akinek muszáj szénhidrátdúsan ennie minden étkezéskor, annak összetett szénhidrátot ajánlok hozzá s akárkiről is van szó, zöldséget.
Nagyon szepen koszonom a szuper otleteket, tanacsokat!
Igen egyebkent ebedkor mindig ugy erzem hogy hu majd ki durranok ugy jol laktam de eljon a 16:00-17:00 es mar ugy erzem megtudnek enni egy lovat.
Nehez beiktatni a mozgast ugyanis agyilag teljesen letompul az agyam a munkamtol, es este fel 8 tajban mar nem igazan van erom a mozgasra. De megprobalom kihozni magambol a maxmimumot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!