Hogyan fogyjak?

Figyelt kérdés

156cm 56 kg. Nem mondhatnam, hogy kover vagyok mert sehol nem log a haj rajtam de viszont a magassagomhoz kepest ducinak erzem magam. Nem vagyok elegedett mikor belenezek a tukorbe.

Tanacsokat szeretnek kerni tolletek esetleg tippeket mit hogyan egyek es mit mozogjak.

Leirom az etkezesi szokasaimat.

Reggelizni alltalaban nem szoktam. 11-re jarok dolgozni este 7-ig ebedelni a munkahelyi kosztot eszem ami levesbol es legtobbszor valamifele hús krumplival vagy rizzsel vagy tesztafelevel. Mire hazaerek farkas ehes vagyok mindig ezert vacsorara szendvicset szoktam enni, vagy amit a hutoben talalok. Nagyon eded szaju vagyok imadom a csokit de tudom ha fogyni akarok ezt elkell hagynom az eletembol. Egyaltalan nem mondanam hogy sokat eszem de mivel ulo munkat vegzem ezert konnyen felszaladnak ram a kilok.

Nem tudom hogyan fogjak hozza mit tornasszak.ha szakitanatok ram egy kis idot es segitenetek nekem azt nagyon szepen megkoszonnem! :)

21/L

2017. szept. 11. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
A mozgás jó, de az étkezés oldaláról kellen megfogni. Ha bőséges az ebéd (és valószínűleg neked az, mert az adagokat, nem 156 centis nőkre szabják), akkor nem marad sok lehetőséged, ha fogyni akarsz. A munkahelyi ebédet ki kellene váltani valami hús + zöldség kombinációval. Gyakrabban kellene étkezned, mert ha nagyon megéhezel, felfalod a fél hűtőt. Legyen 4-5 étkezésed egy nap, de azok könnyedek legyenek. Legyen bőséges a fehérje (tej, túró, sovány hús), és sok a zöldség (káposzta, paprika, zöldbab, uborka, sárgarépa).
2017. szept. 11. 19:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszodat!

Esetleg valami konnyen es gyorsan elkeszitheto kaja recept?

Mondjuk en arra gondoltam hogy beiktatom a reggelit mondjuk egy joghurtal vagy egy kiflivel.

A munkahelyi ebedet lehet tenyleg leváltom és itthon fogok valamit osszedobni.

Uzsonnára fogalmam sincs még

Vacsira meg mondjuk rántotta vagy barna kenyer valami fele felvagottal megfelelne?

2017. szept. 11. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Gyors étel? Pl. a rántotta az, de egyes húsokat is gyorsan ki lehet sütni, zabkása, gyümölcsrizs, ezek gyorsak (ha van főtt rizs. nekünk mindig van, 1-2 perc melóval készítek egy fazékkal több napra). Nyilván van még sok, nekem pár perces sütijeim is akadnak.

Nem feltétlenül kell elhagyni a csokit, bár lehet, hogy van, akinek igen. Én elég tömény házi csokiszószt eszem, bőven elég belőle 5-10 gramm így évekkel az életmódváltásom után :D Nekem a mézet kéne kerülnöm, de most van itthon az is... Ki kell tapasztalni, mivel kell vigyázni, mit érdemes elhagyni s mit nem szabad elhagyni, mert feladjuk az egészet.

Ülőmunka mellett élből kell mozognod. Nem annyira számít, mit mozogsz, csak égessen kalóriát, ne legyen szenvedés s persze jobb, ha több izmot megmozgat. Már nagyvonalakban ez a helyzet, azért nem mindegy, hogy aerob, kardió, erősítő... Szerintem a legjobb, ha mindből van.

Alacsony, ülőmunkát végző, nem igazán nagy felesleggel rendelkező nőként neked tuti különösen fontos a mozgás fogyás szempontjából is, hisz anélkül csak koplalással tudnál rendesebb deficitet összehozni, ami nemcsak egészségtelen, de általában piszkosul nehéz is.

Mivel kiéhezel, egyértelmű, hogy neked többet kell enned a munkahelyeden. Ha ebédkor jóllaksz, akkor többször, ha nem, akkor ebédre többet, de valószínűleg az előbbi igaz.

Este inkább ne péksütire alapozz, az a legtöbbeket nem laktatja jól. Én valami jó fehérjeforrást alkalmaznék, akár zsírosat, de akinek muszáj szénhidrátdúsan ennie minden étkezéskor, annak összetett szénhidrátot ajánlok hozzá s akárkiről is van szó, zöldséget.

2017. szept. 11. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Az új kérdésedre... A barna kenyér felvágottal az már megint péksüti egy pici egyébbel... Ha téged laktat és összejön a napi fehérje s eszel hozzá zöldséget, akkor OK, egészségedre, de ha nem jön be, akkor változtatni kéne.
2017. szept. 11. 20:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom a szuper otleteket, tanacsokat!

Igen egyebkent ebedkor mindig ugy erzem hogy hu majd ki durranok ugy jol laktam de eljon a 16:00-17:00 es mar ugy erzem megtudnek enni egy lovat.

Nehez beiktatni a mozgast ugyanis agyilag teljesen letompul az agyam a munkamtol, es este fel 8 tajban mar nem igazan van erom a mozgasra. De megprobalom kihozni magambol a maxmimumot

2017. szept. 11. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!