Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek probléma, ha...

Szerintetek probléma, ha rengeteg sós kaját eszem?

Figyelt kérdés

akikkel együtt étkezem (barátom, haverok, munkatársak, rokonok stb.) mindig megjegyzik, hogy mennyi sót eszem. mikor másnak is főzök mindig figyelek, hogy ne tegyek bele túl sok sót, csak utólag sózom magamnak, mert mások szerint ehetetlen... egyszerűen ha nem sózom meg a kajámat nincs íze! az édes ízt szinte elviselhetetlennek érzem, úgy érzem, hogy marja a cukor a számat... gyümölcsöt szoktam általában enni, néha joghurtot/tejberizst, néha-néha müzlit, de pl a csokit nem tudom megenni, csak néha kívánom az édes ízt. egyébként sok vizet iszom, nem fenyeget a kiszáradás veszélye, de lehet bajom a sok sótól?

pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam 2 éve. nem mindig voltam ennyire oda a sós ízért, régen azért sok édességet is ettem, de mostanában mintha marná a számat az édes íz.

22/L 175 cm 68 kg ha ez számít

2017. szept. 7. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tesz jót a veseműködésnek és szép lassan, évek alatt megemeli a vérnyomást.
2017. szept. 7. 16:23
 2/6 anonim válasza:

Hát az lehet, hogy a vesédet megterheli a sok só. Ill. egy ismerősöm, amikor egy időben sok sós ételt fogyasztott, kicsit felpuffadt az arca, bedagadt a lába, mert a só benntartotta a vizet.

Szerintem jó lenne csökkenteni a bevitt mennyiséget, nehogy bajod legyen belőle :/

2017. szept. 7. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:

A kaja erős sózása csak egy rossz szokás, ugyan úgy le lehet szokni róla mint mindenről.

Ha mindenki megjegyzi hogy nagyon megsózod a kajádat akkor valószínűleg tényleg látványosan túltolod, lehetnek belőle gondjaid, vese és szívproblémák.

2017. szept. 7. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

mondhatnám nagyon okosan(?) hogy az evolúció az embert só nélküli ételre kísérletezte ki..el is éldegéltek őseink pár száz ezer évig valahogy, de aztán egy homo sapiens belebotlott egy sókristályba...

mint tudjuk a só értéke vetekedett az arany értékével...

az emberiség rájött, hogy nem tud nélküle élni..

így vagyok én is..a doki azt mondta, hogy egészségtelen a sós étel, de só nélkül minek élni? a sótlan étel szart sem ér.

2017. szept. 7. 17:34
 5/6 anonim válasza:
nincs neked jódhiányod? velem az volt, hogy (amúgy tök normálisan, néha kényszeresen egészségesen eszem) egy időben nem bírtam ki, hogy ne egyek minden nap 2-3 zacskó chipset, nem viccelek, pedig nem vagyok kövér, de valamiért csak azt kívántam. s mondta valaki, hogy biztos jódhiányom van, és nem értettem, mert sózom az ételeket. akkor jöttem rá, hogy évek óta csak rózsaszín sót használok, tudod. de tényleg évek óta. Aztan vettem egy (szintén tengeri só stb, jó minőségű, intenzív ízű) kifejezetten jódozott sót, és azóta elmúlt ez a problémám. Hónapok óta nem ettem chipset, sem semmilyen sóvárgásom nem volt.
2017. szept. 7. 18:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez csak szokás kérdése. 2 hét után átállna az ízlelő bimbód és észre sem vennéd hogy az az étel sótlanabb. És igen probléma a túlzott sófogyasztás hosszútávon.
2017. szept. 8. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!