Szerintetek probléma, ha rengeteg sós kaját eszem?
akikkel együtt étkezem (barátom, haverok, munkatársak, rokonok stb.) mindig megjegyzik, hogy mennyi sót eszem. mikor másnak is főzök mindig figyelek, hogy ne tegyek bele túl sok sót, csak utólag sózom magamnak, mert mások szerint ehetetlen... egyszerűen ha nem sózom meg a kajámat nincs íze! az édes ízt szinte elviselhetetlennek érzem, úgy érzem, hogy marja a cukor a számat... gyümölcsöt szoktam általában enni, néha joghurtot/tejberizst, néha-néha müzlit, de pl a csokit nem tudom megenni, csak néha kívánom az édes ízt. egyébként sok vizet iszom, nem fenyeget a kiszáradás veszélye, de lehet bajom a sok sótól?
pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam 2 éve. nem mindig voltam ennyire oda a sós ízért, régen azért sok édességet is ettem, de mostanában mintha marná a számat az édes íz.
22/L 175 cm 68 kg ha ez számít
Hát az lehet, hogy a vesédet megterheli a sok só. Ill. egy ismerősöm, amikor egy időben sok sós ételt fogyasztott, kicsit felpuffadt az arca, bedagadt a lába, mert a só benntartotta a vizet.
Szerintem jó lenne csökkenteni a bevitt mennyiséget, nehogy bajod legyen belőle :/
A kaja erős sózása csak egy rossz szokás, ugyan úgy le lehet szokni róla mint mindenről.
Ha mindenki megjegyzi hogy nagyon megsózod a kajádat akkor valószínűleg tényleg látványosan túltolod, lehetnek belőle gondjaid, vese és szívproblémák.
mondhatnám nagyon okosan(?) hogy az evolúció az embert só nélküli ételre kísérletezte ki..el is éldegéltek őseink pár száz ezer évig valahogy, de aztán egy homo sapiens belebotlott egy sókristályba...
mint tudjuk a só értéke vetekedett az arany értékével...
az emberiség rájött, hogy nem tud nélküle élni..
így vagyok én is..a doki azt mondta, hogy egészségtelen a sós étel, de só nélkül minek élni? a sótlan étel szart sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!