Helyes-e így a testtömegindex és a testzsírszázalék?
Edzésprogramban veszek részt, ahol kiszámolták ezeket az adatokat. 170 cm vagyok és 80 kg, huszonéves nő. Azonban rendkívül nehéz a csontozatom és széles, kifejezetten fiús, izmos alkat vagyok. 65 kg voltam szülés előtt, amikor már kilátszottak a bordáim, 68kgra szeretnék fogyni.
A testtömegindex és a testzsírszázalék azonban a súly és a magasság arányaira alapul, ezek alapján van egy zsírégető pulzus tartományom és egy napi kalóriaértékem, ami szerintem tök fals. Ezek alapján erősen elhízott vagyok, ami viszont ránézésre nem igaz.
Tanácstalan vagyok, hogy a hivatalos adatokat vegyem alapul, vagy ha nem, akkor mit??
Ha ez lényeges: a BMI 28, a testzsír 36%.
De mint írtam ezek csak a fenti arányokon alapuló adatok.
Látatlanban állították össze a diétát, 2000 kalória körül/nap. Úgy vették, hogy jelentősen túlsúlyos vagyok, pedig ez nem igaz.
Így nem tudom mihez igazodjak a fogyókurámban, hogy az valóban hatékony legyen...:-S
Fogyókúra 2000kcal-lal:O az igen... Ha esetleg 90-100 kilós lennél. Nekem ennyi a súlytartáshoz kell.
Inkább nézd meg itt, ha még nem nézted volna:
Ez sem ad halálpontos eredményt, de ha betartod amit ír, szépen fogsz fogyni:)
Természetesen nem pusztán izom, mivel szülés után vagyok, van rajtam deréktájt felesleg. Kb 10 kg, de ez nem hiszem a vészesen túlsúlyos kategória. A testzsírt méréssel állapították meg, de az is súly alapján számol.
Mind1, azt hiszem, megyek "érzésre" és hátha sikerül leadni azt a néhány kgt:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!