Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Én miért nem tudok lefogyni?

Én miért nem tudok lefogyni?

Figyelt kérdés

35 kg túlsúllyal indultam, 2013-ban leadtam 10 kilót.Ezt sima kalóriaszámlálással adtam le, bár nem ettem cukrot tartalmazó élelmiszereket de egyébként másra nem figyeltem.

Azóta többször is újrakezdtem a diétát, hogy a "maradék" 25 kilómat leadjam, de nem megy és nem tudom mi lehet az ok.

Először megpróbáltam ugyanazt a módszert egy évvel később, 2014-ben. Nem hozott eredményt.

Majd szigorítottam, a sportot nagyon megnöveltem.

Volt koplalós időszak is, akkor sem fogytam. Volt személyre szabott étrend és edzésterv is, elolvastam a Sárgakapszulát is, rengeteget olvasok a témában, tényleg mindent jól csinálok. Júniusban hagytam abba megint a diétát, mert hiába sanyargattam magam, sosem mozdult meg a mérleg. Leírom milyen volt egy átlagos napom:

Reggeli: Tk. kenyér vajjal, sonkával és zöldségekkel VAGY rántotta VAGY zabkása, minden reggel zöld tea

Tízórai nem volt

Ebéd: szinte mindennap csirkemell, van hogy rendeltem de főleg én csináltam, zöldségekkel és joghurtos öntettel, vagy kuszkusszal, volt hogy pörköltnek csináltam és ch csökkentett tésztával

Uzsonna: alma, joghurt, cukormentes csoki, eper, ilyesmik

Vacsora: görögsaláta, omlett, virsli ilyen kis könnyű ételek, ch-szegény

1450 kcalt ettem minden nap, a makróimra is szigorúan figyelve

Mozgás: 45 perc közepes intenzitású szobabiciklizés, minden 2. nap (ez az intenzitás kellően kifáraszt, érzem hogy nem megy könnyen), ill. ahova tudok, gyalog megyek

Voltam endokrinológusnál is, kettőnél is, pajzsmirigyemmel rendben van minden, annyi derült ki hogy PCOS-m van, de az orvos szerint ez nem befolyásolja a zsíranyagcserét. Szerinte az étrenddel van a gond. Egy harmadik orvos azt mondta, hogy biztos sokat stresszelek és amiatt nem megy le. Hát eleinte nem stresszeltem, de már igen, én mindent megteszek hogy lefogyjak és mégse megy le, nagyon zavaró.

Mi lehet ennek az oka???? :(

2017. aug. 1. 17:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Ezt az étrendet áprilistól júniusig csináltam, nagyon ritkán csaltam, szerintem olyan havi egyszer. És mégsem fogytam!!! :(
2017. aug. 1. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Elég sok módszer van még, nem tudom, hogy a ch hintáztatást, ketogén étrendet, HIIT edzést próbáltad-e…

Viszont a PCOS szinte biztosan bekavar, édesanyám is amiatt nem tudott fogyni (láttam mennyit evett), és nem tudom ismered-e, de az "Így kerek az életem" c. műsor főszereplőjének is az van…

Az is lehet, hogy nincs igazam mondjuk, de más módszereket keresnék helyedben, másféle étrendet, mozgást, ha van pénzed rá, edzőtermet, személyi edzőt… ^^"

2017. aug. 1. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:

a fogyás titka(több tízezer éve):Kevesebbet enni, mint amennyi szükséges lenne a napi működéshez.

Egyébként teljesen felesleges minden torna, étalak felsorlása, ch, mig fehérje, meg hókusz-pókusz zsírtömeg, és egyéb baromságok.

Egyszerűen kell egy digitális személymérleg, kell egy grammos konyhamérleg, aztán előző nap este megtervezni, előkészíteni a másnapi kosztot.

az alapégetés 2000kcal, a heti harminc deka fogyáshoz elegendő a napi 1600 kcal.

nekem dumálhat mindenki, hogy nem fogy, pedig betart mindet...ugyan kérem..

fegyelem kérdése.

Majd ha az életed függ tőle, na akkor odafigyesz...de addig?

szóval lehet éhezés nélkül is barátságosan diétázni, csak kevesebb energiát kell betolni, mint amit éget a szervezet.

futni, biciklizni, tornával szenvedni tök felesleges.

2017. aug. 1. 18:30
 4/5 A kérdező kommentje:

#2 - Akkor lehet mégis a pcos az oka :(

#3 - Írtam, hogy végig 1450 kcalt ettem. 2100 kcal a napi szükségletem, a minusz mindig is megvolt. Amiket leírtál azokat tudtam eddig is :)

2017. aug. 1. 18:50
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem csak ötletem van (nyilván azt keresel :) ), mert ahogy írod elég sokat utánaolvastál a dolgoknak, tehát sok újat nem fogok tudni mondani.

kivéve talán egyet.

nézz utána a leptinnek (ha már megtetted, akkor mégsem új), ami egy hormon és nagyon lecsökken a szintje a szervezetben, ha sokáig tartasz szigorú diétát (és 500 kcal napi deficit az erősen szigorú).

én is csak most kezdek beleolvasgatni, mert nekem 40 kió fogyás után állt meg a dolog és még kéne kb. 10.

de ahogy eddig értelmezem a lényege, hogy a csalónapok tényleg működnek, illetve inkább "feltöltő" napok (1-2 akár 3 nap egymás után), amikor ugyan nem kontrollálatlanul, de masszívan megemeled minden bevitt makró szntjét és főleg a szénhidrátét, amivel megemeled ennek a hormonnak a szintjét.

utána visszatérsz a régi étrendedhez és elvileg megy tovább a fogyás.

egyelőre más ötletem nincsen, sok sikert kívánok. :)

2017. aug. 1. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!