Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit kezdjek ha megakadt a...

Mit kezdjek ha megakadt a fogyásom?

Figyelt kérdés

2016 elejére leadtam 20-22 kilót. kb 80-ról 58-ra sikerült letornáznom a súlyom mozgással és ugy hogy lecsökkentettem az adagom.

2016 november magasságában visszahíztam 64 re ami várható volt de több nem jön rám viszont fogyni sem tudok. Akármikor állok neki 3-4 hét után feladom mert semmi eredménye nincs. 2017 júni 3.hetében keztem el kardió zumba torna aerobik vegyesen valamennyit formálódtam viszont a lábamon hasamon csípőmön van zsír kb 2 hete már kevesebbet is eszem (az amugy se nagy adagom mellé persze bevallom cukrot szénhidrátot is fogyasztok de muszáj mert 1 hét után rámtör a hiánya és konkrét bezabálok..) illetve minden nap 1 órát mozgok legalább a centik szépen mentek bár 3 hete az is megakadt (171cm 62kg). Mit tehetek h végre ugy nézzek ki ahogy szeretnék? 17/l

2017. aug. 1. 17:46
 1/2 anonim ***** válasza:

valószínűleg azért nem megy lejjebb, mert nem is kell neki és ezt a szervezeted érzi. a centi és kiló adatok alapján ideális a helyzet.

persze van úgy, hogy az ember ilyenkor is lát magán felesleget, ami adott esetben így is van.

ez (így látatlanban) azért lehet, mert nincs elég izom rajtad. ha eddig is kardióval fogytál le (a zumba, az aerobik és bizonyos esetekben a torna mind ide tartozik), akkor izmot nem építettél.

a rendszeres (és főleg a túlzásba vitt) kardióval az a gond, hogy ha egyszer a szervezeted beáll egy bizonyos mennyiségű kardió edzésre, akkor mindig emelned kell a mennyiségét/intenzitását, hogy további eredményeket érj el. nyilván ezt nem lehet a végtelenig.

sőt, a másik baj, hogy ha meg csökkented a mennyiségét/intenzitását, akkor súlygyarapodás is bekövetkezhet, tehát effektíve egész életeden át tartanod kellene azt a mennyiségű kardió-edzést, amit egyszer így beállítottál.

a megoldás és az ebből való kiút a súlyzós edzésekben rejlik. csökkentsd a kardiót és menj el egy edzőterembe, ha van rá lehetőséged mindenképp fogadj egy személyi edzőt, többszörösen visszatérül az ára (persze ha jó az edző).

de akár a youtube is lehet a barátod ebben, rengeteg videó van fent súlyzós edzésekkel.

ha nincs lehetőséged/kedved edzőterembe menni a saját testsúlyos erősítő gyakorlatok is kiválóak. mivel (feltételezem) nem nagyon csináltál ilyesmit még, rövid időn belül látványos eredményt tudsz elérni, csak kitartóan és rendszeresen kell csinálni.

sok sikert!

2017. aug. 1. 22:07
 2/2 A kérdező kommentje:

köszönöm! szivesen elmennék viszont 2 okbol nem az egyik hogy kis faluban lakom és olyan ritkán jár busz h nem lehetne megoldani

A masik h a has fenek vadli combom mondhatni izmos mert azokra csináltam edzést a problémas helyen a hasamon nem latszik vagy nem veszem észre viszont kemeny szval tapinthato az izom...

Megprobalok edzeni hatékonyabban

2017. aug. 2. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!