Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy újra szép...

Mit csináljak, hogy újra szép legyek? (kép)

Figyelt kérdés

Gyűlölöm a testemet! 18 éves vagyok,és egy szakítás után sikerült 19 kg felszednem magamra. Gyűlölöm ahogy kinézek, és képtelennek érzem magam arra, hogy újra úgy nézzek ki,mint egy évvel ezelőtt. Képet linkelek be.. az egyik képen 66 a másikon 85 kg vagyok. Mit csináljak?

Ha kérhetem akkor a "menj el a szeretem a testem" című adásba, és társai megnyilvánulásokat kerüljük.. mert az nem hiányzik. :( Barátaimnak hiába mondom el, hogy mi bánt nem tudnak segíteni, és én már magatehetetlennek érzem magam.

2010. máj. 21. 13:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
2010. máj. 22. 10:33
 12/15 A kérdező kommentje:

sikerült a kép!

A válaszokat köszönöm szépen!

A sporttal nincs gond,mert rendszeresen járok futni, és a pincében van egy kondigépem is, és azt is napi rendszerességgel használom. Két hétig bírtam magam diétához kötni, utána megint feladtam,mert szomorú voltam, ingerült, és lehangolt. Amint ettem, sokkal jobbnak éreztem mindent, de miután befejeztem az evést, megint rossz kedvem lett a bűntudattól. Kicsit olyan ez számomra, mint vmi körforgás:S Edzőterembe nagyon szívesen mennék, főleg úgy h van egy olyan ember aki ott van mellettem és mondja mit csináljak, és hogyan. De nincs rá keretem. :S

Mindenképpen tenni szeretnék ez ellen. A súlyom gyarapodása nagyon kétségbe ejt, és teljesen elszomorít. Már odáig jutottam, hogy melegítőnadrágba járok iskolába, és pulcsit veszek fel akkor is ha 25 fok van :S Ez nem éppen normális. Agyban tudom,hogy nem jó amit csinálok,mégsem tudok tenni ellene... Pedig akarok! :(

2010. máj. 22. 10:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Pont erről beszéltem...ördögi kör.

Ha nassolsz, jobban érzed magad......de aztán bűntudatod lesz, újra enned kell, de egyre többet. Végül egyszerűen függő leszel.

Minél előbb hagyod ezt abba, annál könnyebb lesz (na jó, kevésbé lesz nehéz).

18 évesen még számos oka lehet a hízásnak. Általában hormonális okokat kell keresni. Lehet akár a fogamzásgátlód is, ami bezavart a képbe. Nem ártana kivizsgáltatni.

A képek alapján azt mondom, ebből még bármi lehet.

Ha erőt veszel magadon, jól fogsz kinézni felnőtt korodra, de akár az ellenkezője is megtörténhet.

A lehetőség a Te kezedben van, de vigyázz, mert csak 1 életed van, és azt el tudod baltázni, ha nem szeded össze magad.

"edzőre nincs keret"

Ez valós probléma magyarországon -sajnos.

Mindazonáltal én úgy gondolom, a legtöbb esetben ez nem igaz. Egy közelmúltbeli példát elmesélek (említettem, hogy edző vagyok):

Egy fiatal lány, hirtelen meghízott. Soha nem sportolt, megijedt, eljött a terembe, ahol dolgozok.

Szimpatikus volt, segítettem neki, pár dolgot megmutattam amikor épp ráértem. Elszántnak tűnt. Mesélte, hogy ilyen-olyan fogyi szereket vett, de nem használt. Az árukat most ne firtassuk. Mondtam, hogy a legjobb amit tehet, hogy szakember segítségét kéri. Időt, pénzt spórolhat meg vele. Erre ő: "jó lenne, de nincs pénzem rá". Na erre éppen fogalmaztam magamban a választ, amikor megakadt a szemem a ~120 ezer forintos I-Phone-ján....

Mondom, kinek mi a fontos....rámutattam az I-phone-ra és elővettem a 3000 forintos Samsungomat, amit a Tescóba vettem. Egyből rájött, hogy kb. 6 havi edzői munkadij az amin ő edzés közben (helyett) zenét hallgat.

Mondom, 6 hónapig edzenélek, nem ismernél magadra, de más sem rád.

Ebből is látszik, hogy bizonyos -amúgy felesleges tárgyak birtoklása rövid távon nagyobb örömet okoz egyeseknek, mint a saját kinézetük. Aztán majd a strandon ül az árnyékban, törölközővel becsavarva és nyomkodja az I-phone-ját

:-)

Persze egy tárgyat elég csak kifizetni, egy edzésprogramot meg végre is kell hajtani. Ha azt a bizonyos pénzt nem saját munkájával keresi, akkor lényegesen könnyebb, mint dolgozni az eredményért.

Na ezért vannak különbségek (óriási különbségek) ember és ember között.

Van aki szarul néz ki, van aki jól....és mindenki saját maga alakítja az életét.

2010. máj. 22. 15:21
 14/15 anonim válasza:

Szerintem nem vagy vészesen duci..Én azt hittem,hogy valami dagadt csajt fogok látni a képen,de közelsem annyira vészes,mint ahogy te azt átéled!:)

Az előttem válaszoló,látszik hogy ért hozzá,szerintem tartsd be az ő tanácsait!:)

hajrá!

2010. máj. 22. 19:46
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Holnap neki futok, és 65kg ig meg se állok. Minden reggel a kelleténél előbb kelek egy órával, tornázok, és zuhizok egyet. Reggelire megiszom a kávét, és egy gyümölcsöt. Valszeg ez a gyümölcs banán lesz, tudom, hogy eléggé szénhidrát dús, de ha reggel eszem, akkor nem teszek magamban olyan nagy kárt, és legalább nem fogja marni a gyomromat a kávé. Suliba gyümölcsöt eszek, és vizet iszok, napi szinten szeretnék kb 3-4 liter vizet meginni. Itthon ebédre főtt ételt eszek, ha nincs akkor főzök valamit ,de csak mértékkel. Cukrot és kenyeret elhagyom. Este 7 kor megyek futni, aztán kondizok kb 3/4 órát. 6 után nem eszem, és nem lépem túl az 1000 kcalt. Ezek a terveim. Szigorú, és lehet kemény, de vagy így vagy sehogy. Nekem az soha nem ment,hogy szépen fokozatosan áttérni. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 24. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!