Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért érzem magam kövérnek?

Miért érzem magam kövérnek?

Figyelt kérdés

Már nagyon régóta tartom a súlyom, régebben is átlagos alkatú voltam mint most. 160 cm/54 kg. Mások szerint pont jó alakom van, én viszont gyűlölöm és kövérnek látom magam. A barátom szerint is így vagyok tökéletes, de mégsem tudom elfogadni önmagam.

15/L

2017. júl. 1. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Mert manapság ez a lelki problémák kivetülése. Nem vagy népszerű? Azért, mert kövér vagy. XY kivételezik a tanár, miközben veled nem? Mert kövér vagy. Rossz a kapcsolatod a szüleiddel? Mert kövér vagy.. Stb.

Annyira benne van ez már a társadalomban, hogy reflexből ezt hiszik az emberek, torzul a világképük. A sovány mindig boldog, ergo ha sovány vagy, akkor leszel boldog; tehát ha nem vagy az, akkor azért vagy boldogtalan. Ha a kövér lefogy, akkor tökéletes lesz az élete, minden rendbe jön.

2017. júl. 1. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Pedig muszáj lesz. Gondolkodj pozitivan! Lasd meg a dolgokat, ami neked megadatott de masnak nem! A szep dolgokat magadon. Biztos vagyok benne hogy gyonyoru vagy. Gondolj arra, hogy ez az egy tested van. Nincs csere, vagy valtoztatas. Ez van, ezt kell szeretni. Nem lenne egyszerubb bekeben elni vele, mint eleted utolso napjaig gyulolni? Ez a sok utalat rengeteg energiat vesz el! Es hidd el nekem, a magabiztossag tenyleg gyonyoruve tesz. Sajat tapasztalatbol mondom. Regen nagyon magabiztos voltam, szepnek lattam magam és ez nagyon is kisugarzott, sokaknak tetszettem. Amikor anorexias lettem elszallt az onbizalmam es tessek... ram se neztek. Nem volt kisugarzasom egyaltalan.

Instagramon, kepmegoszto oldalakon amugy rengeteg motivalo kepet talalsz, erdemes nezegetni es minden nap elolvasni oket, amig el nem hiszed!

Sok sikert es minden jot kivanok neked ❤

2017. júl. 1. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Miközben pedig PONT a gebék a legnagyobb sanyargósak és nyávogósak.. Ezeknek soha, semmi se jó!! És direkt csesztetnek más embereket.

Egyébként az 54 az gyerek méret. Pont ahogy kérdező is. Vékony gyerekméret.

2017. júl. 1. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

Nem gyerekméret (amúgy ő még kb. gyerek), mégis mekkora legyen ilyen magassághoz?! Így is az átlagnál izmosabbnak kell lennie, hogy ne legyen számottevő feleslege...

De kövér tuti nem vagy, kérdező. Sajna az utóbbi évtizedekben a tinik sokszor nagyon ráfeszülnek a vékonyságra, de az nem egészséges, lelkileg sem, a túlzott vékonyság fizikailag sem.

Ha nem tetszik, fogyhatsz picit, de valószínűleg nem ártana rendbe tenned valamit önmagad megítélésében, ilyen számokkal nem jogos az ilyen hozzáállás, bár az öngyűlölet 100 kilósan sem az.

2017. júl. 1. 22:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezentúl megpróbálom elfogadni önmagam:)
2017. júl. 2. 12:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Ehhez a magassághoz a 45-48 kiló az általános, de 54 kilóval még simán lehetsz jó, de ha úgy érzed, van miből leadni, akkor járj el edzeni, de nem kell sokat fogynod.
2017. júl. 2. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet kicsit magasabb a testzsírod. Ha nagyon nem tetszel magadnak járj el konditerembe, súlyzózz. Ártani nem árthatsz vele, de fogynod tényleg nem kell. (azért egy képet mutathatsz, és akkor letudjuk írni milyen a tested.)
2017. júl. 3. 15:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Hülyékre ne hagyatkozz kérdező nem kell itt senki véleményére adni. Ne nekik akarj megfelelni, hanem csakis saját magadnak.
2017. júl. 3. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!