Intenzív sportolásnak, + diétának lehet eredménye 1-2 hónap alatt?
21 éves nő, 174 cm és 67 kg vagyok. napi kétszer -háromszori guggolásokat, fekvőtámaszt, felülést..stb csinálok, meg futok minden nap 30-60 percet.. mellette figyelek az étkezésre, hogy ne egyek túl sokat, és egészségesen étkezzek, zsír szegény ételeket egyek, és este 6 után már nem eszek..
ezt még csak pár napja kezdtem el.. szeretnék fogyni kb 10 kilót és kicsit izmosodni is szeretnék...
annak örülnék, hogy ha augusztusra azért már lenne némi látható eredménye... tippek, tanácsok, vélemények?
Ha jó neked 6 után nem enni, csináld, sokunknak hasznos az evési ablak csökkentése, de persze erőltetni nem kell, mert nem ezen múlik, hanem az összbevitelen (amihez kinek kell ez, kinek nem).
Ha bele akarunk kötni, akkor a zsírszegénységbe is bele lehet, mert az sem kell mindenkinek. De van, akinek hasznos. Úgyhogy a fentiekkel nincs baj. Max. a felüléssel, mert az nem jó a gerincnek, a hasprés a jó.
1-2 hónap a te kis feleslegeddel rengeteget jelent, kérdező, ha odateszed magad :) Túl keveset se egyél, remélem, ezt tudod, mozogsz, magasságod is van, kell az energia.
A rendszer mozgás és edzés mindenképpen látszódni fog, de, hogy mennyi idő múlva, az eléggé genetika kérdése is.
2,5 éve edzek, és elég látványos eredményt értem el. Az eddigi tapasztalataim alapján a javaslatom a következő:
- nem kell napi 2-3 alkalommal edzened, elég egyszer, de akkor adj bele mindent!
- 1-2 nap edzés után tarts egy pihenőnapot! Ha nincs nagy edzésmúltad, akkor szerintem max 5 napon eddz egy héten!
- igyál meg napi 3,5-4 liter vizet!
- aludj sokat, legalább 7-8 órát naponta!
- azt, hogy este 6 után nem eszel, felejtsd el! Az utolsó étkezésed időpontját úgy számold, hogy lefekvés előtt 1,5-2 órával! Ilyenkor viszont már ne egyél szénhidrátot, illetve zsíros ételeket! Ekkor ajánlottak a zöld zöldségek, kevés fehérhús, fehérjeturmix, zsírszegény túró.
- a futás helyett általában jobb módszer a közepesen gyors séta, a gyors séta és a futás váltogatása.
Remélem tudtam segíteni! :)
Természetesen lehet eredménye.
Szerintem olyan 5 kg a reális,de ezt a 6 után nem eszek ostobaságot tényleg felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!