Miből mennyit lehet enni?
Talán erre gondolsz?
Csont nélküli hús: 10-15dkg/fő
Csontos hús: 15-20dkg/fő
Húsból gulyásnak, vagdaltnak 8-10dkg/fő
Hal 20-25dkg/fő
Csirke 25-30dkg/fő (egy nagyobb csirke 4 főnek elég)
Köret burgonya 20-25dkg/fő
Köret zöldség-főzelékféléből 15-20dkg/fő
Köret rízs 5dkg/fő
Tészta száraztésztából 12-14dkg/fő
Főzelék hüvelyesből 10-12dkg/fő
Főzelék zöldségekből 25dkg/fő
Leves betét rizs, tarhonya 1,5dkg/fő
Leves betét tojásos tésztából 1dkg/fő
Rántás személyenként 1dkg lisztből és 1dkg zsírból készítsünk, de több személy esetén ez a mennyiség csökken, pl :4 személy esetén 2,5dkg liszt és ue. zsír elég a rántáshoz. Becsináltakhoz, mártásos húsra 1kg húshoz 3dkg rántást számítunk.
Levesből személyenként kb. 2,5-3dl
Mártás személyenként 1dl
Főzelék személyenként 2,5dl
Húsból 2 szelet/fő
Palacsinta 3db/fő
Rántotta 2tojás/fő
De pl. tésztáknál (legalábbis Angliában) a csomagolás hátulján fel van tüntetve, hogy hány gramm egy adag. Pl. tk penne vagy fusili tésztára 75g/személlyel kell számolni.
Kb. akármennyit, körülményektől függően. Akinek nagy kalóriaigénye van és egyszer eszik, az lehet, hogy 10-15-ször többet eszik egyszerre, mint egy másik ember, akinek pici a kalóriaigénye és 6-8-szor eszik egy nap...
S a kalóriadeficit alapján fogyunk. Ha CSAK rántottát eszel ebédre, akkor nyilván több fér, mintha mellé még ennél tortát és tartalmas levest is. Szóval ez nekem így fura s értelmetlennek tűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!