Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért fáj a térdem? Visszább...

Miért fáj a térdem? Visszább kéne vennem?

Figyelt kérdés
olyan 3 hete kezdtem el étrendváltoztatás mellett napi 2xfél óra hmm nem is tudom talán alacsony intenzitású aerobiknak nevezhető tornát tolni (Norbi régi első duci tréningje) azt veszem észre egyre jobban fájdogál a jobb térdem. a bal csak minimálisan. viszonylag sok sarok és térdhúzgálás, forgolódás van benne, de semmi ugrándozás vagy túlzottan megterhelő nem. mennyire normális ez, vagy mindenképp azt jelzi hogy túlterhelem magam? lehet csak napi egyszer kéne? dehát legalább egy óra mozgást javasolnak mindenhol... 180cm/112kg-ról indultam, most 106,5 környékén vagyok de nagyon keservesen lassan megy lefelé már
2017. jún. 29. 15:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Három hét alatt közel három kiló, nem tudom, mi ebben a keserves meg a lassú, ez kb. a maximálisan elfogadható fogyási ütem.

Amúgy pontosan ezért szoktam mindenkinek, aki jelentős túlsúllyal vagy tapasztalat nélkül kezd edzeni (bármit!), hogy menjen el legalább néhány alkalommal egy hozzáértőhöz, és együtt találják ki, mit, hogyan és mennyit. Simán lehet, hogy csak öt fokkal máshogy kéne tartani a lábad, hogy ne rosszul terheld a térded, de ezeket lehetetlen csak így leírásból megállapítani. (Még akkor is elkezdhet fájni bármi, de legalább lesz hova visszamenned, hogy "hahó, ez meg ez úgy tűnik, nem vált be, mire cseréljem le?")

2017. jún. 29. 15:39
 2/4 A kérdező kommentje:
ha a háromból kettő víz akkor nem sokra haladtam... de köszi a tippet, valóban lehet hogy nem a leghelyesebben csinálom a gyakorlatokat. csak aggaszt kicsit hogy miért csak jobb térdben mutatkozik ez
2017. jún. 29. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem vagy szimmetrikus, az ízületeid, a porcaid sem azok. Elképzelhető, hogy valami kisebb kopás, sérülés még régebben bekövetkezett, csak amíg nem mozdultál meg vele, nem derült ki.
2017. jún. 29. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Tök jól haladsz, nekem régebben a szoba kerékpározásnál jött ilyen elő a térdemben, talán próbáld ki egy térdszorítóval.
2017. jún. 30. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!