Hogyan tudnék fogyni, úgy, hogy a térdem ne terheljem?
Sziasztok! Fogyni szeretnék (10-15kilot), de az olyan mozgás formák, amikhez a térdemre szükség van,(futás, ugrókötelezés, stb.) sajnos nem jöhetnek szóba, mert a térdem nem bírja. Tehát más, egészségesebb étkezés mellett, milyen mozgást végezze ahhoz, hogy fogyni tudjak?
Köszönöm a válaszokat!
Hasonló szituban vagyok én is... Mondjuk nem mindegy, mi miatt nem terhelheted. Nálam csak ízületi és porc problémák vannak, és jelentős túlsúly. Nekem a doki azt mondta, futás, aerobic tilos. Biciklizhetek, úszhatok, illetve mehetnek a fekve végzett izomerősítők.
Ha esetleg műtöttek, vagy komolyabb miatt nem terhelheted, akkor érdemes kikérni gyógytornász véleményét.
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Én is izületi problémákkal küszködök. Csak sajnos a munkám és a családom mellett, nincs időm uszodába járni.
Fekve végzett izom erősítések alatt, pontosan miket értesz?
Szálkásító étrenden múlik a fogyás, az étrend nem terheli a térded mióta nem kell hidegfegyverrel rohanni a vadak (hús) után.
Ha kellene, akkor meg ott lennének húsnak a rovarok, puhatestűek. Tehát maga az étrend tényleg nem terheli a térded.
Edzésnek csinálj térdet kímélő gyakorlatokat. Az egész felsőtestedet és a törzsmerevítőidet tudod erősíteni a lábad nélkül.
Lábat pedig kíméletesen dolgoztasd, mozgasd át, ennyi.
Nem ragaszkodok mereven számokhoz. Lábemelés általában 4 ütemben, majd tartom, és vissza 4 ütemben.
A többinél én 8-as ismétléssel dolgozok, mert így tudom ütemre könnyen számolni.. hogy hányszor, az alkalom- és kedvfüggő. :D
Nem vagyok hozzáértő, nem testépítés a cél (ahhoz ez kevés is lenne), csak le akarok dobni közel 40 kilót, és az izmaimat is szeretném rendbekapni.
A testsúlyomhoz, magasságomhoz képest iszonyat kevés izmom van sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!