Ez normális? Mit kellene tennem?
16 éves lány vagyok diétázom 2 hónapja. Nagyon sokat (heti 5-6x) mozgok és próbálok egészségesen enni. Le is ment 7-7,5 kiló. A probléma az,hogy most már második hónapja marad ki a menstruációm. Mit kellene tennem? Ez normális?!
Előre is köszönöm a válaszokat.
Most ne vegyük számításba, hogy terhes is lehetsz.
Szóval egyszerű: te csak HISZED, hogy egészséges, amit művelsz. Eszel elegendő vöröshúst? Vagy csak csirkét eszel? Vagy csak "legelsz"? Ne is szépítsük a dolgot... amit te egészséges étkezésnek hívsz, az valójában koplalás és önkínzás. 16 éves gyerek meg ne diétázzon... A szüleidnek és egy orvosnak kellene szólnod, de rohadt gyorsan.
Jó eséllyel túl drasztikus a fogyókúrád. Persze tizenévesen még normálisan is kimaradhat, de nem ártana átgondolni az életmódod, mert ez bizony komoly jelzés is lehet.
És nem, nem a vörös húson múlik, ez baromság, én semmilyen húst nem eszem tíz éve és teljesen normális a menstruációm, kiemelkedő az állóképességem és tökéletesen teljesítek a vérképen meg a szűrővizsgálatokon. Szóval nem, nem a vörös húson múlik. Soha semmi nem azon múlik, hogy mit NEM eszik valaki, hanem azon, hogy mit eszik.
Nekem is ez volt csak 14-15 éves koromban. Sportoltam 12 éves koromig, majd 2 évre mindent abbahagytam. 14 évesen kezdtem edzőterembe járni 1 barátnőmmel, és én nagyon figyeltem az evésre is, 2 hónap maradt ki, a 3. hónapban kezdett visszaállni, a 4.-ben már minden normális volt. Azóta is sportolok és figyelek az ételekre, annyival eszek csak többet, amennyivel egy átlag ember télen, mert a nagy fogyókúrázásom ráadásul nyárra esett, így tényleg alig ettem, de így is a 90-110g ch megvolt minden nap. Azóta azt mondják, hogy 60-80g ch kell a fogyáshoz. Később kiderült, hogy a barátnőmnek is kimaradt 1.5-2 hónapra a menzesze.
Nem hiszem, hogy ez nagyon egészséges, de minden változás megviseli a szervezetet, de ha egészségesebb életet fogsz így élni, akkor nincs nagy baj, azért 4 hónap után már kezdenék aggódni. Amúgy is tini vagy, így még szerintem a 2 hónap elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!