Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ti hogy kezelitek azokat akik...

Ti hogy kezelitek azokat akik azért cukkolnak titeket, mert másképp étkeztek?

Figyelt kérdés

6 hónapja lesz, h tartom a (számomra) normál egészséges étkezést, tornázok mellé és látszik is a változás. Természetesen én ezzel nem vágok fel, nem pózolgatok a közösségi oldalakon, ha lement 1 kg vagy pampogok az előnyeiről mint egy szakember. Csendben csinálom, max a gusztusosra sikerült kajáimat töltöm fel az internetre, vagy arc selfie és ennyi. A kajákat azért is rakom ki, mert SZÁMOMRA motivációt nyújtanak. Semmi pózer, magamutogatós kép nincs a profilomon. Mégis pár "barátnőmtől" kapom a savazást, a megjegyzéseket. Ha például valami kaja szóba jön, akkor "Na, Kata, majd megmondja, h jó-e, hisz ebben ő a szakértő". Vagy ha veszek valami diétás cuccot és lefotózom akkor: " Amennyi ilyet veszel, neked már bodybuildernek kellene lenned"... Nem értem az ilyen csipkelődős megjegyzéseket és ilyenkor inkább nem is reagálok rá semmit se, mert 1 nem akarok veszekedni, 2. nem tudom, h h vágjak vissza egy frappáns megjegyzéssel, ami nem bántó (mivel én az ő szintjükre nem akarok lesüllyedni), de lényegre törő. Teljesen jogosnak érezném az ilyen beszólásokat, ha okoskodnék az étkezésről, meg őket lenézném azért mert nem olyan életstílust követnek mint én, de nem. Azért kérek itt tanácsot, mert - gondolom - itt sok olyan ember van, aki küzd azért, h egészségesebb legyen és érti, h mire gondolok, valamint tudna tanácsot adni, h h kezeljek ilyen helyzeteket, ha van benne valakinek tapasztalata...

Nagyon szépen köszönöm!

2017. jún. 1. 09:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

9: Munkatársak néhányszor megkérdezték, hogy dobtam le 20 kilót. Elmondtam. Soha nem tartottam kiselőadást az egészséges életmódról, és nem toltam másnak az arcába semmilyen közösségi oldalon, hogy aznap este mivel verem el az éhemet. Soha nem kaptam gúnyos beszólást, így soha nem kellett mesterkélt álkérdést feltennem arról, hogy én szegény szerencsétlen számkivetett vagyok az életmódom miatt azzal a céllal, hogy néhány anonim GyÍK megsimogassa a buksimat a kitartásomért.

Ismerjük a sarokra való kiállás, a pucsítás és a szex közötti összefüggéseket? Na ugye.

2017. jún. 1. 13:33
 12/18 A kérdező kommentje:
Nagyon belementünk ebbe a közösségi oldalas dologba, de kiemeltem, h 1-2 (kajás) képről van szó, semmi extra és ezt csak azért szőttem bele, mert érdekesnek találom, h a szeszes üveggel csücsörítős, melleket kidobós képek mellett ez mennyire zavaró mások szemébe és ezt tartják SOKNAK... :) Őszintén, én sem szólom meg senkinek sem, h milyen képeket oszt meg magáról, vagy milyen életet él, maximum csak gondolom.. De akire meg nem vagyok kíváncsi annak az "életét" meg nem követem. Másnak élete, máshogy él, egyszerűen nem tud felidegesíteni. Akkor más mit tud ezen rágódni? :D
2017. jún. 1. 13:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én iszonyatos mód lesz_@rom, ha valakinek "sok" vagyok. Szoktam kitenni néha képeket a kajáimról, sőt, néha kiteszek direkt olyan képeket, amiken látszik az alakom, hogy csinos vagyok. És igen, lenézem a piás-bulizós, magukat romboló embereket, jobbnak és hasznosabbnak tartom magamat (nem csak az étkezésem és a sport miatt) a legtöbbjüknél. Ha ők telef_oshatják bulis képekkel a közösségi oldalakat, akkor én miért ne tehetném ezt a kajáimmal/egylb képeimmel? Vagy mi a helyzet azokkal, akik minden nap kitesznek tök egyforma képet a gyerekükről, vagy kirakosgatják, hogy mekkora véraláfutást szereztek, vagy pózolnak a kórházban és kitesznek képet a vénakanülről? :D Mindenki kitesz mindenféle képet, ami neki fontos, és mindig lesznek olyanok, akiket nem érdekelnek. Így engedtessék már meg, hogy valaki fitness/kaja témájú képeket tegyen ki, ha ahhoz van kedve!

És az is mindenkinek szíve joga, hogy különbnek tartsa magát másoknál.

2017. jún. 1. 15:13
 14/18 anonim ***** válasza:

Nehogy már ne tehessen ki pár képet az ételéről. Másnak is szabad, neki is.

Nos, az emberek beszólósak, főleg, ha táplálkozásról van szó. Van, aki jobban, van, aki kevésbé, ki irígy, ki jószándékú tudatlan, ésatöbbi. Egyesek pedig roppant toleránsak és nem szólnak be, jó esetben a barátaink ilyenek :)

Nincs sok kezelnivaló rajta. Ha kedved van, érvelsz pár percet, vagy elmondod, hogy joga van a véleményéhez, de neked is s te így eszel, pont. Ha nincs kedved, akkor pedig teszel rá magasról. Ha én mindig zavartatnám magam mások véleménye miatt... :D

Jó, néha zavaró, de muszáj túltennünk magunkat rajta hamar. Barátoknak pedig szólni, határozottan, hogy erre nincs szükséged.

A bodybuilderes elég buta beszólás, mivel az nemcsak az étkezésen múlik... Egy testépítőnek tömegeléskor amúgyis elég sok étel kell, nem diétás, hanem normális, persze lehetőleg tiszta és jó, de nem mindenki pörög rá ennyire... Én kiselőadásokat tartanék az ilyeneknek, rámutatva arra, hogy azt se tudja, miről beszél.

2017. jún. 1. 16:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyébként meg ha akar csak kajás képet tesz ki a saját oldalára, akinek nem tetszik majd letörli vagy tiltja.

Semmivel nem jobb mikor valaki válogatás nélkül huszasával rakja fel a gyerekéről a képet és sorolhatnám...

2017. jún. 2. 07:09
 16/18 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolók, köszönöm, értitek, h mire gondoltam :) Sose szólok vissza, mert azt gondolom, h leszek én az okosabb, mert ha én kinyitnám a számat akkor a csaj szembesülne minden torz oldalával. A képekre visszatérve, h az se hiszebb h jobb, h valakinek a képei 99%-a csücsörítős, mellkirakós pofákból áll. Persze ez a "normálisabb" párunknál, mivel ilyen világot élünk... Ami pedig nem ilyen, az már egyből, h "Engem nem érdekel mit zabálsz" vélemény. Ez is vélemény, elfogadom, de az ilyesfajta posztok semmivel sem másabbak. Volt, h a képeimmel másokat is motiváltam, elkérték a receptjeimet, úgyhogy nem hiszem, h ez annyira értelmetlen dolog lenne ha másokon is segítek...
2017. jún. 2. 08:03
 17/18 anonim válasza:

Valószínűleg féltékenység, mert TE olyanra vagy képes amire sokan mások nem. Helyeselj minden beszólásra, tégy úgy mintha igazat adnál nekik.

"Na, Kata, majd megmondja, h jó-e, hisz ebben ő a szakértő". - mármint kinek neked vagy nekem? neked biztos jó ez is....

Vagy ha veszek valami diétás cuccot és lefotózom akkor: " Amennyi ilyet veszel, neked már bodybuildernek kellene lenned" - így van, egyszer csak sikerül azt is elérnem...

A lényeg, hogy ne bosszantson fel. Egyszer csak megunja, hogy leszarod.

2017. jún. 2. 11:19
 18/18 A kérdező kommentje:
17. Hmmm, igazad van :) köszönöm :) fordított pszichológia ;)
2017. jún. 2. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!