Heti 1x csalonap árt a fogyókúrának?
A fogyókúrádnak jót semmiképpen nem tesz, maximum a lelkednek. Ha ez segít abban, hogy a hét többi napján kitarts az egészséges életmód mellett és úgy látod, hogy nem akadályoz jelentősen a célod elérésében, akkor csináld nyugodtan. Viszont azért ott sem árt odafigyelni és nem mindent nyakra főre összezabálni, mert egy nap alatt is tönkre lehet tenni egy hét eredményét.
Szóval én inkább azt javaslom, hogy akkor se egész nap zabálj félre, maximum egy étkezés alkalmával.
Számold ki az átlag deficitedet, ha marad a kemény napokból, akkor nyilván nem tetted tönkre, max. csökkentetted, de ugye ez nem ilyen egyszerű. Sokaknak segít egy-egy erősebb nap, anyagcserét gyorsít, kitartáshoz jó (az első hozzászólóval tökéletesen egyetértek).
Személy szerint az erősebb napjaimat inkább súlytartónak szeretem, teljesen felesleges túlennem magam, jó étrenddel a súlytartó szinten is alaposan jóllakom. De 6 1200-as nap után bizonyára én is elszállnék, pláne mozgás mellett... De nem éheztetem magam ki, inkább egyenletesen eszem valamivel többet. De kinek hogy passzol. S életmódot váltottam, nem eszem cukrokat heti sehányszor sem, nekem így könnyebb.
Ha van egy jó fogyókúrád, akkor nem kell csalónap.
A fogyáshoz valójában nem fogyókúra kell, hanem tudatos étkezés és mozgás, teljes életmód változtatás.
Egyébként az egészséges életvitelbe beletartozik minden táplálék. Szó szerint minden: csoki, szénhidrát (ami egyébként elengedhetetlen az agynak, hogy normálisan működjön), zsír, cukor (ami az izmok fejlődéséhez kell)....stb.
Ha bűntudatod van, bármi miatt is, ami a diétáddal kapcsolatos, akkor nem lesz hatásos. Azért "zabálsz be", mert az alapvető alapanyagok hiányoznak a szervezetednek.(egy dietetikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!