Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok enni?

Miért nem tudok enni?

Figyelt kérdés
Van rajtam kb.10kg felesleg,tornázok,biciklizek napi 12kmt,munkahely miatt. Csökkentettem az evést,azonban 3napja semmit nem kívánok,tegnap előtt egy fél (75g-os) natur joghurtot birtam enni,tegnap egy banant nagy nehezen,ma egy rudit. 7dl iszok kb..tudom h keves,de eddig kb egy poharral ittam csak,ahhoz kepest jo :) Az édességet sem kívánom egyáltalán.2hete kezdtem el ezt,h.na akkor kevesebbet eszek,de ez lett a vege.Szerintetek mitől van ez?

2017. máj. 11. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Én betegségre tippelnék. Nekem betegség kibontakozása előtt(láz, hasmenés....stb előtt) szokott elfordulni étvágyvesztés. Ilyenkor van az, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrát barát, és nem ellenség. Én ilyenkor háztartási kekszet szoktam magamba gyömöszölni teával, vagy sós főtt krumplit magában. És ha igazam van, tehát ez egy betegség előjele, akkor szerintem kerüld a tejtermékeket pl a joghurtot. Szedj C-vitamint (azzal akkor sem ártasz, ha makk egészséges vagy) és legyél kint a napon, hogy D-vitami t gyűjts. Ha pedig nem egy betegség, akkor nem tudom mitől lehet ez.
2017. máj. 12. 04:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet betegség is ahogy az első tippelt, de lehet lelki eredetű is. Ha lelki, akkor most kell figyelni, hogy ne rontsd el a fogyókúrád. A koplalás ugyanis bizonyos értelemben könnyű. Sikerélményt ad és kontroll érzetet, miközben valójában nem kell odafigyelned, mint az egészséges diétánál. Hosszabb távon azonban nem tesz jót és nagyon tönkre tudja tenni a tested.

Figyelj oda, hogy minden tervezett étkezést készíts el, ülj le és harapj bele. Az első harapás után kiderül, hogy tényleg nem vagy éhes, vagy csak becsapod magad.

2017. máj. 12. 07:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszonööm :)

Tényleg nem vagyok éhes,ma már ettem halat rizzsel,de csak ennyi. Kb.fele annyit cigizek,bár ez jó,csak furcsa.

Nem gyanakszom betegségre,nekem akkor is van étvagyam meg teljesen jól erzem magam most is. Alapból nagyon rossszul alszom,de 3napja mióta nem bírok enni meg nagyon jól. Hát nem értem :/

2017. máj. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!