Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Baj a tul sok feherjebevitel?

Baj a tul sok feherjebevitel?

Figyelt kérdés
Voltam dietetikusnal es megallapitottak hogy nagyon alacsony a feherjeszintem es hogy tobbet kene egyel abbol.Azota minden nap atlepem azaz 110g korul eszek naponta,regen 60korul ettem.Ebbol lehet bajom?
2017. ápr. 25. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A 110 gramm nem sok egyáltalán. Én edzek és én naponta 140g fölött szoktam bevinni.
2017. ápr. 25. 17:06
 2/4 anonim ***** válasza:

egy normál fehérjetartalmú diéta 1g fehérje bevitelt ajánl testsúlykilogramonként.

ha sportolsz vagy fehérjehiányod van, stb, lehet ennél jóval többet, de tanácsos mellé megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátot is bevinni.

ha extrém sok fehérjét eszel egyoldalúan, hosszú időn keresztől, az nem tesz jót a szervezetnek. Vese tönkremehet, köszvény és szív és érrendszeri problémák jelentkezhetnek.

2017. ápr. 25. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
110 gramm fehérje egy felnőttnek nem sok. Ha a növényi fehérjéket is beleszámoltad, akár még kevés is lehet.
2017. ápr. 25. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:
A túlzott fehérjebevitel káros, de az nem 110 gramm körül van... Nem ismerem a paramétereidet, de jó eséllyel teljesen jó érték ez. Napi 1-2 g/feleslegmentes ttkg az jól hangzik, bár 2 egy semmit sem mozgó embernek azért sok. De egy egészséges életmódban mozgunk is. Van eltérés az egyéni igények közt, de nem sok. S a növényi egy kicsit rosszabbul hasznosul s persze az aminosavprofil is számít.
2017. ápr. 25. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!