Szerintetek is fogyókúrázom?
mások azt mondják, keveset eszem, de szerintem nem! mit gondoltok?
reggeli: 1 kis csomag (25g) bio pászka, 2 alma
tízórai: u.a. csak 1 db alma
ebéd: 1 csomag jóreggelt keksz, 1 alma
uzsi: 1 alma, 1 fél banán
vacsi: 2 csomag (50g) bio pászka, 2 (összesen 300g) bio light natúr joghurt, zöldégtál(jégsaláta, fél paprika, 1 paradicsom, fél répa)
plusz: még este 8 felé 1 csomag kakaós jóreggelt keksz.
az hogy vega vagy még nem mentség rá, hogy ilyen vacakul eszel. Rengeteg tápláló, finom vega recept van.
itt egy csomó mindent találhatsz:
Ez kevés, de gondolom baromi vékony és alacsony vagy... Ha nem kívánod a kaját akkor nem lesz gond, de azt ugye tudod, ha egy ilyen étrend után elkezdesz sokat enni akkor úgy felszedsz pár hét alatt 15-20 kilót, hogy csak na. :)
A lényeg, hogy jól érzed így magad, szerintem. Vitamint azért szedj.
Elhiszem, hogy szereted a Jóreggeltet, mert én is :D
viszont tényleg hiányzik az étrendedből a fehérje!
Egyél tojást -> rántotta, tükörtojás stb.
vagy körözöttes (túró, kicsi piros paprika, só, hagyma) puffasztott rizst/kenyeret
tejföl, sajt stb.
És az a baj, hogy hiányzik az étrendedből a LEVES!
hetente 3x ajánlott meleg levest enni, különben tönkre megy a gyomrod.
Egy idő után azt veszed észre, hogy fáj a hasad, amit a meleg leves hiánya okoz!
Remélem tudtam segíteni!
Ez az étrend teljesen egyhangú. Változatosabban kellene enned.
Főtt ételt nem is szoktál magadhoz venni????????
Az alma az egyik legjobb rész a sok szar között, ezt a többieknek üzenem.
Te viszont hamarosan a kórházból fogsz integetni, ha így folytatod. Ez nem fogyókúra, hanem konkrétan a szervezeted kiéheztetése. Lehet, hogy te nem érzed, mert a mennyiség megvan, de ami a hasznos tápanyagokat illeti... borzalmas, amit művelsz. Lehet bio vagy nem bio, a pászkába semmi értelmes nincs. Nem értem, minek naponta 3-szor enni. Miért nem lehet helyette normális, teljes kiörl. kenyeret enni?
A jó reggelt keksz csak a reklám szerint egészséges, amúgy egy nagy szar, tömény cukor, még -30% cukorral is. Rendben van, hogy szereted, én is szeretem a tortát, de nem eszem belőle naponta 2-szer. Minden nap 1 csomag is öngyilkosság, nemhogy 2-3.
Az, hogy vega vagy, nem mentség, én rendeltem sokáig vega ételfutártól, és fantasztikus kajáik voltak, nem pászkát hoztak keksszel.
Fehérje nélkül nem lehet létezni, és nem csak állati fehérje létezik, ha vega vagy, ezt pontosan kellene tudnod. Nem látom az étrendedben a barnarizst, a bulgurt, a gombát, a szóját, a tofut, a szójasajtot, és olívaolajat se látok, szerinted a zsírban oldódó vitaminok hogyan hasznosulnak, ha nincs hozzá zsír (olaj)? Pedig a felsoroltak állatot még képről sem láttak.
Nem tudom, mióta csinálod, de ha hosszabb ideje, akkor menj szépen el vérvételre, és akkor ott majd számszerűsítik, hogy mit műveltél magaddal. És még örül, ha megúszod maradandó károsodás nélkül.
Utána pedig ezerrel keress egy táplálkozási szakértőt, vagy legalább vegyél magadnak egy táplálkozási szakkönyvet.
Én most reggelizem, de ez alatt a negyed óra alatt rostot és vitamint veszek magamhoz, mit te egész nap. És nem leszek tőle kövér, csak egészséges.
"És az a baj, hogy hiányzik az étrendedből a LEVES!
hetente 3x ajánlott meleg levest enni, különben tönkre megy a gyomrod.
Egy idő után azt veszed észre, hogy fáj a hasad, amit a meleg leves hiánya okoz!"
Jézusom, ezt hol hallottad?? Én soha nem eszem levest, csak a családi ebédek alkalmával, meg néha-néha ha a kedvem úgy tartja, de ez havi 1 alkalmat jelent, és akkor túloztam, és ehhez képest köszönöm szépen, nagyon jól vagyok! :S Ez csak a magyar meg még néhány nemzet szokása, hogy ebéd előtt levest eszünk, de elárulom, hogy a Dél-Amerikaiak hírből sem ismerik a levest...vannak levesként fogyasztott nagyon nagyon sűrű ételeik, de azt utána a másodikban a rizsre is ráöntik, és kb. annyiszor esznek ilyet, mint én levest egy hónapban.
A lényeg a MELEG FŐÉTEL! Az viszont tényleg nagyon fontos!!! És ez az étrend vérszegénységet (fogadok, hogy hófehér vagy, sápadt, a bőröd szinte átlátszó, és nem csodálkoznék rajta, ha sűrűn szédülnél), gyomorfekélyt, vitaminhiányt, akár még izomsorvadást is okozhat! Tényleg muszáj fehérjét enni, a vegetáriánus étrend csak a vegák szerint egészséges sajnos :S A hús meg nem is csak a protein miatt kell fogyasztani, hanem pl. némelyikben több a vas, mint a vasat tartalmazó zöldségekben, és egy szelet vörös hús annyi vassal látja el a szervezetedet, amennyit egy jókora adag megehetetlen mennyiségű cékla. Esetleg azt ajánlanám, hogy egyél több piros gyümölcsöt és zöldséget (jó sok antioxidáns megelőzi a rákot), és ne iktasd ki a zsírt sem az étrendedből, mert egy bizonyos pontig a szervezet azt is igényli!! Az ember mindenevő! Ez azt jelenti, hogy a szervezete úgy lett "kitalálva", hogy egy kicsire mindenből szüksége van, ezt tartsd szem előtt! Nem tisztem téged meggyőzni arról, hogy legyél újra mindenevő, de ha már húst nem akarsz enni, tényleg fogyassz sokkal több tejterméket...és zsírt :D (omega3 zsírsav a legtutibb, de másfajta zsírok is kellenek még)
Én is "Jézusomozhetnék", csak tudod mindenki mást hall, mást fogad el.
Dél-Afrika kérlek szépen, Dél-Afrika, de ez itt MAGYARORSZÁG
Én ezt halottam, ezt tudom ajánlani, majd a kérdező eldönti, hogy megfogadja-e a tanácsom vagy nem.
Ebből nem kell ekkora ügyet kerekíteni!
08:08- as voltam
Ja! és mi itthon nem ebéd előtt eszünk levest, hanem a leves már az EBÉDHEZ TARTOZIK!
08:08
Jó én is úgy értettem...az ebéd része, de az ebéden belül az első fogás. Mellesleg Dél-AMERIKA, de ez részletkérdés. Nem kell túlreagálni, ez is igaz, de szerintem egyszerűbb lett volna átgondolni, ahelyett, hogy azonnal tényként fogadod el, amit mondanak neked, mielőtt ezt ajánlanád. A dél-amerikai emberek nem olyan mások biológiailag, mint a magyarok, vagy akárki más a világon, szóval ha nekik jó ez az étrend, nekünk is az lehet, mi az, hogy Dél-Amerika az Dél-Amerika, de ez MAGYARORSZÁG...? Ne haragudj, de ebben semmi logika nincs.
Mellesleg itthon sem eszik mindenki minden héten 3x levest, és mégsem betegszenek meg, vagy ha mégis, akkor sem emiatt. Nem az a fontos, hogy milyen állagú, hanem az, hogy mennyi benne a tápanyag, és hogy egyszer naponta meleg is legyen.
Vigyázni kell az ilyen dolgokkal, amiket csak úgy hallunk valahonnan, és ezt most neked ajánlom, és nem rossz szándékból. Persze az nem árthat, ha sok levest eszel, de máskor hallasz valami mást valaki mástól, és ugyanígy készpénznek veszed, közben meg rossz az egész...
Anyukám mikor kemoterápiára járt, rákosoknak összeállított vitamin komplexeket szedett, mert valaki azt mondta, hogy az jó. A végén kiderült, hogy B vitamin is van benne, ami a kemoterápián kapott anyaggal nem fér össze, és elfeketedett az összes körme, bedagadtak a kezei, és megrepedt rajta a bőr. Ezért mondom.
Senkinek nem lesz semmi baja, ha soha életében nem eszik levest. Max. később múlik el a megfázása :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!