Hogyan táplálkozhatnék normálisan?
Figyelt kérdés
1 éve kicsit duci voltam, elkezdtem nagyon durván fogyózni, leadtam 3 hónap alatt 20 kg-t, úgy, hogy alig ettem.56 kg-ra fogytam, ami eleve kevés a 176 cm-s magasságomhoz, de én úgy éreztem igazán jól magam, soványan.Viszont már nem tudok uralkodni magamon...napokig koplalok, aztán kieszem a hűtőt, és legszívesebben meghánytatnám magam, de nem szeretnék bulímiássá válni.Számtalanszor próbáltam már rátalálni a középútra, de mindig zabálás lett a vége.Nem tudok keveset, vagy normális adagot enni..ha eszem, akkor pukkadásig...ha nem eszem semmit, akkor viszont napokig elvagyok, bár kicsit szédelgem, de az éhségérzetem megszűnik..A teljes koplalást legtovább 1 hétig bírtam,(kb 7 kg-t fogytam) aztán zabálást rendeztem, és másnapra 2-3 kg-t visszaszedtem.Annyira elkeserítő:( szóval mindent vagy semmit elv:S mit csináljak?2008. okt. 13. 20:26
1/1 anonim válasza:
velem pont ez volt... napokig koplaltam, aztán meg egyszerre megettem 800 kalóriát (ami mondjuk elég nevetséges mennyiség, de akkor nagyon bűntudatom volt miatta, hánytatni is sokszor próbáltam magam, szerencsére sikertelenül)... muszáj kialakítanod a rendszeres étkezést. most egy olyan napi 700-1000 kalóriás étrenden élek, ami még mindig nem túl sok, de nem vagyok mellette éhes, és legalább rendszeres, napi három evésből áll. akkor is megeszem a napi adagot, ha nem vagyok éhes, hogy rendszeres maradjon. próbáld mindennap azonos időpontra rakni az étkezéseket. a falásrohamok ellen: reggelire edd a legtöbb kalóriát, és soha ne habzsold az ételt!!! ez nagyon fontos. egyél egészséges, de olyan ételeket, amiket szeretsz, de lassan, élvezd ki az ízüket. ne egyél túl keveset. vizet és teát is sokat igyál előtte, hogy telítődj. lehetőleg másokkal együtt egyél. és ne hidd, hogy napokig nem enni valami nagy übermensch dolog, mert egy csomóan ezt gondolják... és azt se, hogy ha majd csontvékony leszel, akkor népszerű és szexi leszel... én egyáltalán nem voltam szexi hulló hajjal és szőrös lábbal, sőt inkább körberöhögtek. szóval a középutat kell megtalálnod, bármennyire nehéz is. és ha van valami problémád, akkor azt rendezd le, és ne az evésbe/neevésbe menekülj előle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!