Mire jó a koplalás?
Van, akinek bejön, de egyrészt erre születni kell, másrészt jól tudni bírni az éhséget, harmadrészt kevés izommal célszerű kezdeni, mert úgyse marad belőle sok (de ne minimálissal, mert lesz fokozott izomvesztés, a koplalás ilyen)... S fontos még, hogy az adott embernek ne legyen fogalma arról, hogyan kell rendesen csinálni, mert akkor igazán semmi vonzereje nincs a koplalásnak. Ez az én hipotézisem. Ja, olyan koplalásra gondolok, ahol azért nem 2 falat van az étrendben, csak egy kicsit túl kevés s elég a fehérje is. Ha ez se teljesül, az brutális lehet, nem tudom, normális ember miért kínozza magát olyannal.
Sokkal jobb módszerek vannak, csak meg kell találni őket, ez nem mindenkinek egyszerű. Van, aki könnyebben koplal, mint egyszerűen kis deficitben eszik, mert mindkét esetben hasonlóan éhezik, csak az első nem tart olyan sokáig (ha számoljuk azt az időt, amikor karcsún vigyázni kell, akár évekig, akkor már de). Persze megvan a hátránya akkor is, de van, aki bevállalja. A legtöbbeknek nem jön be.
Maximum extrém kövérségnél értem meg, hogy valaki gyorsan akar fogyni, mert az életéről van szó, de ott meg alapból akkora a kalóriaigény, hogy nem nehéz egészséges deficitet összehozni... Szóval nekem ez ilyen kétségbeesett vagy lusta, igen kockázatos megoldás.
En kb egy hete kezdtem fogyozni, szamolom a kaloriakat meg mozgok, de ket nap utan mar egyaltalan nem voltam ehes. Nem azert mert eheznek, hanem siman kizarom a feherkisztet meg a cukrot.
Szerintem az lenne a megoldas, ha az emberek rendesen tajekozodnanak, hus, tojas, tejtermekek, rengeteg zoldseg gyumolcs es igy is jol lehet lakni alacsony kaloriabol.
Nem dietazni, hanem eletmodot valtani...
Reggelire tojas saj zoldseg, delutan esetleg natur joghurt, nem hiszem, hogy ez akkora problema lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!