Hogyha három hétig csak gyümölcsöt meg zöldséget, meg krémlevest, illetve mandulatejet eszem/iszom, fogok fogyni, vagy pedig erőtlen leszek?
Nem azért eszem így, mert fogyni akarok, hanem, mert fáj a fogam, és pürésített nyers gyümölcsön és főtt zöld zöldségen kívül nem tudok mást enni. Próbáltam májkrémet, de nem ment. Mandulatejet meg azért, mert tejet nem iszom.
Normális esetben eszem mindenféle húst és halat, de most nemhogy rágni, de nagyobb falatokat lenyelni nem tudok.
+ Nem ülőmunkát végzek
+ csak heti egyszer van időm rendesen mozogni, de fogfájással ezt inkább mellőzném
Én nem nézem le a gyümölcsöket, nagyon szeretem majdnem az összeset (a banánt annyira nem), a fehérjeport az íze miatt zártam ki.
A tojás jó ötlet, köszönöm. Sajtok kizárva, mert az tejtermék.
Fehérjepor olyan ízesítésű, amilyet akarsz, rengetegféle van, gyümölcsösek is.
Dokinak mondtad, hogy sürgős ellátás kellene, mivel nem tudsz enni miatta?
Márpedig létezik fehérjeszegény vegán étkezés, nem is olyan nehéz összehozni, még elvben hozzáértő sportolóknak is megy, ha nem figyelnek oda (pedig nekik elvileg könnyebb, hisz több kalóriát visznek be, amitől könnyebben összejön a fehérje). Átlagos gyümölcsből pedig csak az tudja összehozni a fehérjét, aki sokezer kcalt éget el naponta. Tudom, a málna jobb, persze az sem komplett aminosavprofilú. S nem mindenki bír főleg cukron élni. De eltértem.
Nos, én egyértelműen tojást ennék, a lágytojást könnyű meginni. Én nem vagyok szívbajos, mindennap iszom nyers tojássárgáját is a kávémban... Energiát pedig főleg könnyű bevinni, a zsír is iható, de sok tojás mellett sok szükség nincs is rá. A tojás roppant tápanyagdús s az egyik legértékesebb fehérje. 3 hét nagy idő, jó lenne ételből fedezni a tápanyagszükséglet zömét...
Persze bármit össze lehet turmixolni, még a puha húsokat is.
"Márpedig létezik fehérjeszegény vegán étkezés, nem is olyan nehéz összehozni, még elvben hozzáértő sportolóknak is megy, ha nem figyelnek oda"
És ez most a saját fejedből pattant ki, vagy valamelyik fitnesz kieg blogján olvastad?
15/16
Igen, de hiába eperízű vagy banánízű valami, én nem szeretem azt a műízt, ami az ilyen termékeknek van.
Mondtam a dokinak, de kitért a válasz elől, és inkább felírt egy gyulladáscsökkentőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!