Melyik a jobb? 10 perc alatt lefutni 1600m-t vagy 1 ora alatt 4 kilometert?
Heten egyik baratnommel egyetemen futottunk 1 orat megallasokkal 4,5 kilometert. Most hazajottem es hogy futok masik bnommel is. Kimentunk es o 5-10 perc alatt letolt 1500m-t es mentunk is. En meg ugye nem ehhez voltam szokva es inkabb lesetaltam a p*csba mert felhuztam magam.
Szerintetek hogy celszerubb futni?
Masik varosban barantommel ugy futottunk hoy egy adott pontog kocogtunk aztan utana egy sprintet nyomtunk majd megalltunk 1 percig. Leraztuk megunkat. Aztan futottunk megint kb 800m-t , aztan sprint es 1 perc pihi. Es ezt 1 oran keresztul
Akkor értem már a problémát. Sosem jó ha külömböző tempójú embereknek kell együtt futni.
Van aki sprintel, és nem bírja sokáig, van aki maratont fut, és kb. a kettő közt végtelen a lehetőségek száma.
A lényeg hogy mindig olyanoknak kell együtt futni, akiknek a beállítotsága nem áll messze egymástól, mert vagy az egyiknek megy az idegere hogy mindig várni kell, vagy a másiknak hogy lehagyják. És ugyanez a távolságokkal is, aki 5 km-eket fut, nem fetétlenül jó ha maratonfutókkal fut.
Szerintem ne add fel és ne hagyd, hogy elkeserítsen a mai élmény! Ahogy más is leírta, mindenki máshogy szereti, mindenkinek más a jó. A másik barátnőddel összeillenek az igényeitek. Azzal, akivel ma voltál, nem. Inkább menj egyedül, hogy ne törje le a lelkesedésedet.
Olvass utána az "első 5 kilométeremnek". Neten rátalálsz. Én ezzel a programmal kezdek minden tavasszal és szépen, érezhetően fejlődök addig, ameddig szeretnék. 5 km-nél sosem kocogok többet, mert ahhoz unalmasnak tartom, de ez a program tök jól kondiba hoz.
A 10 perc kardio alapvetően semmire nem jó. Gyorsan feltolja a vérnyomást és a pulzusszámot, de legalább olyan gyorsan le is megy ez, mintha semmi nem történt volna. Zsírégetés szempontjából én azt gondolom jobba a futás-séta kombó. Ne a távolságra koncentrálj az elején, hanem arra, hogy érezhetően emelkedjen a pulzusszámod, amikor futsz és próbáld ezt fenntartani. A sétával leviszed, majd a futással ismét fel... :)
Vagy tartósan próbálod egy pulzusszámon tartani magad, de az hosszútávon szerintem egyhangú.
Vagyis hajrá és ne csüggedj! Ti nem illetek össze ami a futást illeti, ennyi. :)
szerintem ennyi felesleggel még ne fuss,nem tesz jot a terdeknek ilyen teher
kezd inkabb bringával az jobban kimeli a terdeket vagy ha van lehetoseg jarj el terembe ott vannak bringak,ellipszis trenerek stb
aztan kesobb mar jo lesz a futas i
Már 30 percnél tartok ;)
Mármint ma 30 perc alatt futottam le a 4 km-t amit múlt héten 50 perc 1 óra alatt.
Bár picit rosszul is vagyok most de nem érdekel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!