Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a jobb? 10 perc alatt...

Melyik a jobb? 10 perc alatt lefutni 1600m-t vagy 1 ora alatt 4 kilometert?

Figyelt kérdés

Heten egyik baratnommel egyetemen futottunk 1 orat megallasokkal 4,5 kilometert. Most hazajottem es hogy futok masik bnommel is. Kimentunk es o 5-10 perc alatt letolt 1500m-t es mentunk is. En meg ugye nem ehhez voltam szokva es inkabb lesetaltam a p*csba mert felhuztam magam.

Szerintetek hogy celszerubb futni?

Masik varosban barantommel ugy futottunk hoy egy adott pontog kocogtunk aztan utana egy sprintet nyomtunk majd megalltunk 1 percig. Leraztuk megunkat. Aztan futottunk megint kb 800m-t , aztan sprint es 1 perc pihi. Es ezt 1 oran keresztul

2017. febr. 25. 16:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor értem már a problémát. Sosem jó ha külömböző tempójú embereknek kell együtt futni.

Van aki sprintel, és nem bírja sokáig, van aki maratont fut, és kb. a kettő közt végtelen a lehetőségek száma.

A lényeg hogy mindig olyanoknak kell együtt futni, akiknek a beállítotsága nem áll messze egymástól, mert vagy az egyiknek megy az idegere hogy mindig várni kell, vagy a másiknak hogy lehagyják. És ugyanez a távolságokkal is, aki 5 km-eket fut, nem fetétlenül jó ha maratonfutókkal fut.

2017. febr. 25. 17:46
 12/19 anonim ***** válasza:
Jobb, ha minél hosszabb ideig mozogsz. Amelyiket te élvezed, azt csináld, elvégre mind2 mozgás.
2017. febr. 25. 18:11
 13/19 anonim válasza:
Egy óra alatt 4,5 kilométer az nem futás. Nekem is baromi szar az erőnlétem, mert én meg nagyon vékony vagyok, de a múltkor 53 perc 27 másodperc alatt futottam 6,73 kilométert, úgy hogy sokszor csak sétáltam. 29/F
2017. febr. 25. 18:26
 14/19 anonim ***** válasza:
Utolsó! A kérdezőn 30 kg túlsúly van! És csak most kezdte a futást! Ne hasonlítsd össze magad vele! Ez a lényeg, hogy mindenki a saját tempójában kezdjen el futni! És a mozgás a lényeg és a kitartás! Ezt nem lehet erőltetni, az első lépéssel kezdődik minden út! A kérdezőt biztatni kell,nem pedig lehúzni! Ráadásul hölgyről van szó, te pedig fiú vagy, mellesleg lehet, hogy neked csak a vérnyomásod alacsony, vagy vashiányos vagy, azért rossz az erőnléted, de fussál 30 kg-os hátizsákkal! Iszonyú nehéz túlsúllyal futni! És nem is ajánlott a nagy megterhelés hirtelen, sem az ízületek, sem a szív miatt.
2017. febr. 25. 19:01
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ne add fel és ne hagyd, hogy elkeserítsen a mai élmény! Ahogy más is leírta, mindenki máshogy szereti, mindenkinek más a jó. A másik barátnőddel összeillenek az igényeitek. Azzal, akivel ma voltál, nem. Inkább menj egyedül, hogy ne törje le a lelkesedésedet.

Olvass utána az "első 5 kilométeremnek". Neten rátalálsz. Én ezzel a programmal kezdek minden tavasszal és szépen, érezhetően fejlődök addig, ameddig szeretnék. 5 km-nél sosem kocogok többet, mert ahhoz unalmasnak tartom, de ez a program tök jól kondiba hoz.

A 10 perc kardio alapvetően semmire nem jó. Gyorsan feltolja a vérnyomást és a pulzusszámot, de legalább olyan gyorsan le is megy ez, mintha semmi nem történt volna. Zsírégetés szempontjából én azt gondolom jobba a futás-séta kombó. Ne a távolságra koncentrálj az elején, hanem arra, hogy érezhetően emelkedjen a pulzusszámod, amikor futsz és próbáld ezt fenntartani. A sétával leviszed, majd a futással ismét fel... :)

Vagy tartósan próbálod egy pulzusszámon tartani magad, de az hosszútávon szerintem egyhangú.

Vagyis hajrá és ne csüggedj! Ti nem illetek össze ami a futást illeti, ennyi. :)

2017. febr. 25. 20:35
 16/19 anonim ***** válasza:

szerintem ennyi felesleggel még ne fuss,nem tesz jot a terdeknek ilyen teher

kezd inkabb bringával az jobban kimeli a terdeket vagy ha van lehetoseg jarj el terembe ott vannak bringak,ellipszis trenerek stb

aztan kesobb mar jo lesz a futas i

2017. febr. 25. 22:08
 17/19 anonim ***** válasza:
10 perc alatt 1600m jobb, aztán utána rögtön még megismételni 5x, na az kocogás (nem futás) , 1 óra alatt 4 km, az semmi.
2017. febr. 26. 08:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk inkabb usznek a helyedben.aztan ahogy kezdenek lemenni a kilok ugy majd kesobb futnek.De te dolgod.De ha ennyire feltudod magad huzni egy ilyen dolgon akkor miert nem egyedul futsz? Vagy pl en is leszoktam jarni haverral futni ,o sprintelni szokott en "hosszutavot" szeretem , o hamarabb vegez a sprinttel ,de megvar.
2017. febr. 28. 11:29
 19/19 A kérdező kommentje:

Már 30 percnél tartok ;)

Mármint ma 30 perc alatt futottam le a 4 km-t amit múlt héten 50 perc 1 óra alatt.

Bár picit rosszul is vagyok most de nem érdekel..

2017. márc. 1. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!