Hogyan lesz a leghatekonyabb a fogyás?
Sziasztok! Egy nagyobb sulyfeleslegtol szeretnék megszabadulni. Az etrendemben már sok mindent változtattam és nagyon próbálok egészségesen étkezni illetve a sportolást is elkezdtem, viszont lenne még pár kérdésem.
Futó edzést végzek többnyire este 8 óra körül. Előtte eszek 6 óra körül viszont utána éhes szoktam lenni kicsit mit javasoltok mit egyek? Tejtermékeket nem ehetek így pl a túró kilove.
Heti 6 nap futás 1 pihenonap megfelelő?
A kaloriszamlalasig meg nem jutottam el, szerintetek érdemes az alapján etkezni?
Egyszer azt hallottam/olvastam hogy gyümölcsöket délelőtt kell enni de legalábbis tuti nem lefekvés előtt igaz ez?
Most hirtelen nem jut eszembe több kérdés, remélem tudtok segíteni és ha valakinek van még jó tanácsa Szívesen várom előre is köszi :)
Szia!
Amit én javasolni tudok,ha nem indulna el a fogyásod vagy ha biztosra akarsz menni az a kalóriaszámlálás.
Nagyon jó dolog,bár tény,hogy eleinte elég bonyolult és időigényes tud lenni,de hamar megszokja az ember,hogy miből mennyit ehet körülbelül és akkor már saccra,szemmértékre megy a dolog.
Gyümölcsöt ha eszel jó ha inkább délelőtt fogyasztod el de akkor sem tonnányi mennyiséget,persze van,hogy én is pl uzsira eszek egy kevés gyümölcsöt, ha nagyon nem kívánod nem kell lemondani róla.
Lefekvés előtt szerintem már ne egyél.
A futással kapcsolatban. Nem tudom hány kg lehetsz,de arra figyelj,hogy ne tedd tönkre a térded. Egy nagyobb súlyfelesleggel nem tanácsos nagyon futni.
Ha mégis futsz,mert jól is esik,akkor se legyen ez több hati 5-nél (szerintem még ez is sok) 2 pihenőnap azért legyen.
Amit én csinálnék a helyedben, heti 2 vagy 3 futás, és heti 2 vagy 3 másfajta edzés. (pl otthon is végezhető kardió,erősítő edzések).
Az én heti edzésem úgy néz ki,hogy heti 5 alkalommal edzek és többnyire minden alkalommal van kardió és erősítés is, van,hogy nem érzem magamban az erőt és akkor csak vagy ezt vagy azt csinálom. Nekem ez vált be.
Edzés után célszerű lenne vmilyen formában fehérjét és szénhidrátot is bevinni.
Pl. tojásrántotta puffasztott rízzsel; csirkemell egy kis bulgurral/kuszkusszal/rízzsel/zöldséggel; halkonzerv natúr lében zöldséggel/rízzsel/kuszkusszal....
fehérjeport; igazából erre rengeteg megoldást lehet találni még úgy is,hogy nem ehetsz tejterméket de most hirtelen ezek jutottak eszembe amik a legegyszerűbbek.
Ha bármi kérdésed van,csak nyugodtan, szeretek értelmes embereknek segíteni :)
Nem lehet, hogy futás után inkább szomjas vagy? Megmarad az éhség akkor is, ha megiszol egy üveg sportitalt, vagy fél literben feloldott két pezsgőtablettát (pl. magnézium)?
És én több időt hagynék a kaja és a sport között. Én 6-kor szoktam nekiállni a sportnak a hét négy napján, de délután kettő után már nem eszek, sőt, délben megebédelek. Ha soványnak érzem a menüt, akkor esetleg 5 után egy kis darab csoki, vagy egy kisebb müzliszelet (régebben közvetlen mozgás előtt 1-2 szem szőlőcukor), leginkább azért, hogy ne érezzek kifejezett éhséget a mozgás elején. (Ha belemelegszik az ember, akkor az éhségérzet úgyis elmúlik.)
Ha a kalóriabevitelt számolod/számolnád, akkor ne felejtsd el a kalóriafelhasználást is figyelni! Egy csomó app, meg weboldal, vagy akár egy sportóra is képes a súlyod, nemed, korod, meg persze a mozgás típusa és intenzitása szerint kalóriát számolni. Sőt, szerintem erre figyelni sokkal hasznosabb, sokkal pozitívabb, sokkal eredményesebb!
Ha a bevitt energiát nézed, akkor kisebb-nagyobb mértékben sanyargatod, korlátozod magad. "Bűnözöl", ha eszel egy szelet csokit, és ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor azt nézed, hogy hol tudnál még 100 kalóriát lecsípni, így lesz a 10 dekás húsból 8...
Ha viszont azt nézed, hogy ennyit mozogtam, ennyit fogytam, és nem tetszik, akkor az arra sarkall, hogy legközelebb egy kicsit többet, egy kicsit intenzívebben mozogj! Hogy ne hagyd ki a következő alkalmat, csak mert szemerkél az eső és fúj a szél! Rátenni még egy lapáttal sokkal több értelme van, mint patikamérlegen játszani a rizs mennyiségével!
Ne feledd, akármennyit ehetsz, a lényeg, hogy mozogj többet!
Én 23 kilótól szabadultam meg és az étrendemen (húsok, tészták, sör, édesség) semmit nem változtattam. Nem mindegy, hogy 115, vagy 92 kiló az ember...
Gyümölcsöt tényleg ne egyél este, mert az egesz ejszaka a gyomrodban fof erjedni.
Szerintem egyél edzés után is, ne ehesen feküdj le. Csinálhatsz akaŕ zöldséges turmixot, de ehetsz csak pár szelet csirkemellet/ sonkát, az is pótolja a fehérjét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!